Maatregelen Mondial Movers in verband met coronavirus
Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Zorgverhuizing

Mondial Movers heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in verhuizingen in de zorg en heeft een eigen afdeling die zich volledig richt op de zorgsector. Ons dienstenpakket is zeer uitgebreid. Uiteraard volgen wij bij de uitvoering van onze werkzaamheden de richtlijnen vanuit het RIVM.

Woning ontruimen na (mogelijke) besmetting met coronavirus

Mondial Movers biedt zorginstellingen ondersteuning op alle vlakken. Zo kunnen wij de woning van een cliënt op korte termijn geheel ontruimen en bezemschoon opleveren.

Hoe gaan wij hiermee om als de cliënt (mogelijk) besmet was met het coronavirus?

Om de veiligheid en gezondheid van uw cliënten en medewerkers te waarborgen, werkt Mondial Movers samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het grondig reinigen van de inventaris van een woning én van de woning zelf. Daarna kan het verhuisteam in actie komen en de inventaris overbrengen naar onze opslagloods, waar de familie naar toe kan.

Zorgverhuizing

Verhuizen van zorginstellingen gaan in deze tijd gewoon door, wij nemen daarbij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht.
Een zorgverhuizing vereist een gespecialiseerde aanpak omdat cliënten zeer uiteenlopende zorgvragen kunnen hebben. De verhuizers moeten ervoor zorgen dat er zowel op de oude als op de nieuwe locatie van de zorginstelling alle benodigde zorg geleverd kan worden. Het maken van een gedetailleerde planning is daarom van groot belang, zodat cliënten en medewerkers precies weten waar ze aan toe zijn. Mondial Movers steekt daarom veel tijd in de voorbereiding om, samen met de zorginstelling, een goed plan van aanpak te maken. Hierin worden tevens de individuele zorgvragen / wensen van cliënten in opgenomen.  

Opleiding

Om alles in goede banen te leiden bij de complexe verhuizingen heeft Mondial Movers een aantal jaar geleden in samenwerking met het Horizon College uit Alkmaar haar eigen opleiding tot Zorgverhuizer ontwikkeld. Medewerkers leren hierin meer over de verschillende ziektebeelden die ze tegen kunnen komen en hoe ze daarmee om moeten gaan. Ze weten daardoor wat ze kunnen verwachten en houden er bij hun werkzaamheden rekening mee dat ze niet ‘in de weg’  lopen. Ze zijn zich er bovendien van bewust hoe belangrijk het is om rust uit te stralen naar de bewoners toe en ze op hun gemak te stellen. Een verhuizing is namelijk al stressvol genoeg voor mensen met een lichamelijke of psychische aandoening. Onze zorgverhuizers kunnen tevens ‘handymanwerkzaamheden’ verrichten, zoals het (de)monteren van meubels en het afhalen en ophangen van bijvoorbeeld gordijnen, schilderijen en lampen. De service gaat echter nog veel verder dan dat: als bewoners specifieke wensen hebben voor de inrichting dan houden de verhuizers daar rekening mee.

Opslag- en beheersysteem MoBis

Mondial Movers verzorgt niet alleen verhuizingen, maar biedt ook de mogelijkheid om de inboedel voor korte of langere periode op te slaan bij één van onze 25 Mondial-vestigingen in Nederland.
Heeft uw zorgorganisatie meerdere locaties en wisselt de inventaris per vestiging regelmatig? Dan hebben wij een innovatief, en circulaire opslag- en beheersysteem voor u: MoBis (Mondial Opslag Beheer Informatie Systeem). Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat uw organisatie optimaal gebruik maakt van de inboedel die in opslag staat. Met het gebruik van MoBis draagt uw organisatie daarmee een steentje bij aan de circulaire economie én bespaart u tegelijkertijd geld omdat u minder nieuwe materialen en meubels hoeft aan te schaffen.

Lees meer over de werkwijze van MoBis.

Servicemedewerker

Mondial Movers staat midden in de samenleving en speelt continu in op nieuwe vragen vanuit de markt. Om die reden hebben we in ons dienstenpakket de inzet van de ‘servicemedewerker’ opgenomen. Hiermee komen we tegemoet aan de toenemende vraag van zorginstellingen naar breed inzetbaar personeel voor de afdeling facilitair. De servicemedewerker kan flexibel ingezet worden en is het eerste aanspreekpunt voor bewoners, medewerkers en leveranciers als het gaat om kleine werkzaamheden (technisch onderhoud) of het melden van storingen. De servicemedewerker heeft een speciale opleiding gevolgd om in deze functie aan de slag te kunnen gaan. Het takenpakket is zeer breed waardoor hij de organisatie op tal van vlakken kan ontzorgen. Het voordeel is bovendien dat de servicemedewerker per dagdeel in te huren is, waardoor hij een flexibele schil van de organisatie vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mondial Movers is een samenwerkingsverband van 19 bedrijven (met in totaal 25 vestigingen) in heel Nederland. Al onze bedrijven voeren het keurmerk Erkende Verhuizer, waarmee de kwaliteit en professionaliteit van onze dienstverlening gegarandeerd is.

Naast een vakkundige werkwijze kenmerkt onze verhuisorganisatie zich door de inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij leveren inspanning op het gebied van social return on investment, een duurzame bedrijfsvoering en dragen ons steentje bij aan het hergebruik van materialen en meubilair. Met trots zijn we dan ook deelnemer van het Koplopersnetwerk van MVO Nederland én zijn we in het bezit van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Lees meer over ons MVO-beleid.

zorgverhuizer