Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Kunst verhuizen

Het verhuizen van kunst vereist vakmanschap, waarbij er per situatie gekeken moet worden naar de materialen van het kunstwerk en de condities waarin het vervoerd moet worden. Mondial Movers heeft gediplomeerde Arthandlers in dienst die in staat zijn om ieder type kunstobject te verhuizen en ervoor te zorgen het in originele staat op de nieuwe bestemming aankomt.
Voorafgaand aan de verhuizing stelt Mondial Movers, in samenspraak met de klant, een risico-inventarisatie en een draaiboek op. Dit document vormt de rode draad voor de verhuizing en garandeert een soepele verhuizing. Daarnaast hebben wij speciale verpakkingsmaterialen om het kunstwerk optimaal te beschermen tijden het transport.

Opleiding Arthandler

Het verhuizen van kunst- en museumobjecten vraagt om specifieke vakkennis van verhuizers. Mondial Movers heeft daarom in samenwerking met VTL en het Instituut Collectie Nederland (ICN) de praktijkgerichte opleiding tot Arthandler ontwikkeld. Hierin leren verhuizers hoe ze op verantwoorde wijze kunstobjecten verpakken en verhuizen naar de nieuwe locatie. De opleiding is een aanvulling op de reguliere opleiding tot verhuizer en gaat dieper in op de materie, zoals de verschillende typen materialen waar een kunstobject uit kan bestaan. Daarnaast is er aandacht voor het verhuizen van installaties, die op basis van een volledige documentatie na de verhuizing weer opgebouwd worden. De verhuizers zijn verantwoordelijk voor deze documentatie.

Kunstverhuizing

De opleiding tot Arthandler is branche gekeurd en wordt onder meer gegeven door VKTL. Met deze opleiding tot kunstverhuizer is Mondial Movers in staat om iedere kunstverhuizing uit te voeren.

kunst verhuizen