Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Foundation

Als sociaal ondernemer heeft Mondial Movers in 2020 haar eigen Foundation opgericht. Het belangrijkste doel van de Mondial Movers Foundation is de bestrijding van armoede en eenzaamheid in Nederland. Dit doen we onder meer met de Speelgoededoelendoos, de Verhuisfamilie en het organiseren van activiteiten in zorginstellingen.

Speelgoededoelendoos

De Speelgoededoelendoos is speciaal ontworpen voor de Mondial Movers Foundation. Met deze unieke verhuisdoos zamelen we speelgoed in voor kinderen die opgroeien in armoede.
Dit doen we door deze verhuisdoos mee te geven aan onze klanten: gezinnen die gaan verhuizen. Kinderen kunnen hier hun speelgoed in doen dat zij niet mee nemen naar de nieuwe woning (bijvoorbeeld omdat ze er te oud voor zijn geworden). Mondial Movers neemt de gevulde verhuisdoos weer mee en zorgt er samen met lokale goede doelen voor dat het speelgoed terecht komt bij gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

Activiteiten zorginstelling

Een andere belangrijke pijler voor de Foundation is het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen wij door belangeloos een activiteit te organiseren in samenwerking met Henk Vlot (gecertificeerd miMakker). Als miMakker Tobi brengt hij een bezoek aan zorginstellingen voor mensen met een vorm van dementie of een verstandelijke beperking. Henk heeft voor ieder seizoen een interactieve voorstelling ontwikkeld, afgestemd op de doelgroep. Hij heeft jarenlang ervaring als miMakker en weet hoe hij mensen kan raken.

Heeft uw zorginstelling interesse in een bezoek van miMakker Tobi? Laat het ons weten via [email protected]

Videocredits: Gianni Tahitu

Verhuisfamilie

Tot slot is er de Verhuisfamilie. Met dit initiatief worden mensen ondersteund die door omstandigheden moeten verhuizen, maar zelf niet de financiële middelen en het netwerk hebben om dit te regelen.
De Verhuisfamilie wordt gevormd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers (waar de Mondial verhuisbedrijven aangesloten zijn) en de stichting Present (een landelijke vrijwilligersorganisatie).
De vrijwilligers zorgen voor het inpakken van de inboedel en de verhuisbedrijven brengen de inventaris over. De Verhuisfamilie is er niet alleen om praktische hulp te bieden, maar vooral om iemand het gevoel te geven dat diegene er niet alleen voor staat in het leven.
Een verzoek indienen bij de Verhuisfamilie kan via het aanvraagformulier.

Sociale onderneming

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie met vestigingen door heel Nederland. Als verhuisbedrijf staan we midden in de maatschappij en willen we graag ons steentje bijdragen aan een betere samenleving met minder armoede en eenzaamheid. Dit doen we vanuit onze eigen expertise. Sociaal ondernemen is tenslotte hét uitgangspunt in onze hele bedrijfsvoering. Niet voor niets zijn we in het bezit van het Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming én zijn we deelnemer in het Koplopernetwerk van MVO Nederland.

Bestuur

Het team van de Foundation bestaat uit:
Voorzitter Marcel de Waal (algemeen directeur Mondial Movers), secretaris Jan Wouter Vlot (directeur Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen), penningmeester Monique Baldussi (ambassadeur namens Gifts and Nature), algemeen bestuurslid Ron van Zeggeren en vrijwilliger Jos van den Boogert.
De Foundation werkt nauw samen met de stichting Present, een landelijke organisatie met een groot netwerk van vrijwilligers.

Speelgoededoelendoos Mondial Movers Foundation
Het team van de Mondial Movers Foundation bestaat uit: Ron van Zeggeren, Jos van den Boogert, Monique Baldussi, Jan Wouter Vlot en Marcel de Waal.

Doneren

Draagt u ons goede doel een warm hart toe? Dan kunt u ons steunen door middel van een donatie: NL64 RABO 0356 6938 99, t.n.v. Stichting Mondial Movers Foundation. Onze stichting is in het bezit van de ANBI-status. 

Kijk voor meer informatie over de stichting op: www.mondialmoversfoundation.nl