Maatregelen Mondial Movers in verband met coronavirus
Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verkiezingslogistiek

Het organiseren van verkiezingen is voor gemeenten een grote logistieke uitdaging. Mondial Movers kan op het gebied van verkiezingslogistiek op tal van manieren ondersteuning bieden: van het inrichten van stembureaus tot het op maat zagen van loopplankjes om alle stemlocaties rolstoeltoegankelijk te maken. Bovendien heeft Mondial Movers haar eigen Verkiezingsapp ontwikkeld waarmee de gemeente op verkiezingsdag zelf realtime het verloop van de verkiezingen kan volgen.

Werkzaamheden

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie met 25 vestigingen in Nederland. In diverse gemeenten (waaronder Den Haag, Zoetermeer en Tilburg) is Mondial Movers dé partner als het gaat om logistieke ondersteuning bij verkiezingen.
Door onze ervaring kunnen wij een gemeente (ongeacht het aantal stembureaus) op tal van vlakken ontzorgen. Mondial Movers kan voor u de volgende werkzaamheden verrichten:

  • Het opbouwen van de stembureaus volgens de wettelijke richtlijnen én de coronarichtlijnen. Daarbij houden wij ook rekening met stembureaus waar specifieke richtlijnen voor gelden (bijvoorbeeld bij stemlocaties voor mensen met een visuele beperking). Wij nemen zelf contact op met alle stemlocaties om afspraken te maken te maken wanneer de stembureaus opgebouwd kunnen worden.
  • Het waarborgen van de veiligheid door bepaalde vloeren (bijvoorbeeld in gymzalen) af te plakken. Deze vloeren kunnen nogal glad worden als op een regenachtige dag veel mensen naar binnen en naar buitenlopen.
  • Het rolstoeltoegankelijk maken van alle stemlocaties door loopplankjes op maat te maken. Hier zijn de handymen van Mondial Movers verantwoordelijk voor. De loopplankjes worden genummerd, zodat ze bij een volgende verkiezing weer gebruikt kunnen worden.
  • Het bezorgen van de stembiljetten op de dag van de verkiezingen en het ophalen van de verzegelde stembussen aan het eind van de dag met beveiligd transport.

Daarnaast staan er de gehele dag verhuisteams stand-by om in te springen als het nodig is (bijvoorbeeld als het aantal stembiljetten aangevuld moet worden).

Verkiezingsapp

Mondial Movers heeft een aantal jaar geleden een eigen Verkiezingsapp laten ontwikkelen om gemeenten optimaal te kunnen ontzorgen op de verkiezingsdag. De App voorziet drie partijen (gemeente, stembureaus en Mondial Movers) van de informatie die zij nodig hebben en biedt de mogelijkheid om de voortgang van de verkiezingen realtime te volgen.
De Verkiezingsapp heeft drie functies:

  • Alle praktische informatie is terug te vinden, waaronder een overzicht van de contactpersonen van stemlocaties.
  • De App geeft op verkiezingsdag realtime inzicht in de voortgang van de verkiezingen, zoals de bezetting van de stembureaus en het aantal uitgebrachte stemmen.
  • De App bevat een chatfunctie en biedt de medewerkers van de gemeente, de chauffeurs en de leden van de stembureaus de gelegenheid om met elkaar te chatten.

De App wordt door stembureauleden op de volgende wijze gebruikt:

  • De leden van de stembureaus melden zich bij aankomst aan in de App zodat de gemeente kan zien of het stemlokaal geopend is en of de bezetting in orde is. Bij de shiftwissel in de middag melden de nieuwe leden van de stembureaus zich aan.
  • De App biedt de mogelijkheid voor het doen van bestellingen (bijvoorbeeld extra potloden of extra stembiljetten), waarna het verhuisteam van Mondial Movers de bestelling levert.
  • Zodra de leden na afloop van de verkiezingen klaar zijn met het tellen van de stemmen geven zij dit door via de App.

Mondial Movers haalt vervolgens, onder begeleiding van een beveiliger van de gemeente, de verzegelde stembussen op en brengt ze naar het opslagdepot. Het verhuisteam meldt het in de App als de stembussen zijn afgeleverd.

De dag na de verkiezingen begint Mondial Movers direct met het afbouwen van de stembureaus zodat de locaties weer zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden voor de eigen faciliteiten.
Kortom: Mondial Movers kan een gemeente volledig ontzorgen als het gaat om de verkiezingslogistiek.  

verkiezingen logistiek