Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verkiezingslogistiek

Het organiseren van verkiezingen is voor gemeenten een grote logistieke uitdaging. Mondial Movers kan op het gebied van verkiezingslogistiek op tal van manieren ondersteuning bieden: van het inrichten van stembureaus tot het op maat zagen van loopplankjes om alle stemlocaties rolstoeltoegankelijk te maken. Bovendien heeft Mondial Movers haar eigen Verkiezingsapp ontwikkeld waarmee de gemeente op verkiezingsdag zelf realtime het verloop van de verkiezingen kan volgen.

Werkzaamheden

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie met 24 vestigingen in Nederland. In diverse gemeenten (waaronder Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Tilburg) is Mondial Movers dé partner als het gaat om logistieke ondersteuning bij verkiezingen.
Door onze ervaring kunnen wij een gemeente (ongeacht het aantal stembureaus) op tal van vlakken ontzorgen. Mondial Movers kan voor u de volgende werkzaamheden verrichten:

  • Het opbouwen van de stembureaus volgens de wettelijke richtlijnen. Daarbij houden wij ook rekening met stembureaus waar specifieke richtlijnen voor gelden (bijvoorbeeld bij stemlocaties voor mensen met een visuele beperking). Wij nemen zelf contact op met alle stemlocaties om afspraken te maken te maken wanneer de stembureaus opgebouwd kunnen worden.
  • Het waarborgen van de veiligheid door bepaalde vloeren (bijvoorbeeld in gymzalen) af te plakken. Deze vloeren kunnen nogal glad worden als op een regenachtige dag veel mensen naar binnen en naar buitenlopen.
  • Het rolstoeltoegankelijk maken van alle stemlocaties door loopplankjes op maat te maken. Hier zijn de handymen van Mondial Movers verantwoordelijk voor. De loopplankjes worden genummerd, zodat ze bij een volgende verkiezing weer gebruikt kunnen worden.
  • Het bezorgen van de stembiljetten op de dag van de verkiezingen en het ophalen van de verzegelde stembussen aan het eind van de dag met beveiligd transport.

Daarnaast staan er de gehele dag verhuisteams stand-by om in te springen als het nodig is (bijvoorbeeld als het aantal stembiljetten aangevuld moet worden). Voor de gemeente is het mogelijk om alle ontwikkelingen realtime te volgen met onze speciale Verkiezingsapp.

De dag na de verkiezingen begint Mondial Movers direct met het afbouwen van de stembureaus zodat de locaties weer zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden voor de eigen faciliteiten.
Kortom: Mondial Movers kan een gemeente volledig ontzorgen als het gaat om de verkiezingslogistiek.