Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Laboratorium verhuizing

Het verhuizen van een laboratorium of een cleanroom vereist, vanwege de bijzondere omstandigheden, vakkennis en een zorgvuldige werkwijze. Mondial Movers heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het verhuizen van laboratoria en weet daardoor als geen ander wat er nodig is.

Iedere laboratoriumverhuizing is weer anders, en daarom bekijkt ons team van specialisten voorafgaand samen met de klant met welke specificaties rekening gehouden moet worden. Vervolgens wordt er een gedetailleerd projectplan opgesteld en worden de verhuizers geïnstrueerd.

De kennis van de medewerkers van Mondial Movers voor de verhuizing van een laboratorium of cleanroom is opgedaan in zowel de praktijk als door scholing.

Praktijkvoorbeeld

Mondial Movers is in staat om een laboratorium verhuizing van iedere grootte uit te voeren. Een mooi praktijkvoorbeeld is de verhuizing van een laboratoriumtafel van maar liefst 1100 kilo van het bedrijf Melles Griot BV (IDEX Optical Technologies).

De laboratoriumtafel wordt gebruikt om tot op de nanometer nauwkeurig te meten en heeft een vlaktetolerantie van 0,1mm per m2. Vanwege het gewicht lijkt het in eerste instantie werk voor een bedrijf gespecialiseerd in hijsen. Maar er komt echter veel meer bij kijken dan alleen deskundigheid als het gaat om hijsen. Daarom schakelde het bedrijf Mondial Movers in om deze verhuizing veilig en zorgvuldig uit te voeren.
Voorman Budimir van Mondial Movers vertelt hoe het team de opdracht heeft aangepakt.

“Voorafgaand aan de klus hebben we goed gekeken naar de beste werkwijze. Door ter plekke een stellage te bouwen was het mogelijk het blad te lichten, de poten te verwijderen en het blad te kantelen. Van cruciaal belang was het uitlijnen van de hijsteugels om zo al het risico op torderen te vermijden.”

Precisie en veiligheid zijn bij dit soort verhuizingen de belangrijkste kernwoorden. Daarnaast is Mondial Movers vindingrijk in het bedenken van een oplossing voor iedere situatie.