Maatregelen Mondial Movers in verband met coronavirus
Logo klantenvertellen.nl

9,3 score 100% aanbeveling

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Koplopernetwerk MVO Nederland

Mondial Movers is vooruitstrevend op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en is dan ook deelnemer in het Koplopernetwerk van MVO Nederland, het netwerk van de meest ambitieuze en gedreven ondernemers die de transitie naar de nieuwe economie willen versnellen. Toetreden tot dit netwerk gaat niet zomaar. Ondernemers worden getoetst aan toelatingscriteria als duurzaam leiderschap en maatschappelijke toegevoegde waarde. Mondial Movers is er dan ook trots op om lid te mogen zijn van het Koplopernetwerk van MVO Nederland.

Enkele voorbeelden van ons MVO-beleid uitgelicht:

Elektrisch verhuizen

Mondial Movers is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als het gaat om het milieu. Om de CO2-uitstoot te verminderen waren wij in 2011 dan ook het eerste verhuisbedrijf in Nederland met een volledig elektrische verhuiswagen. Sindsdien hebben wij verder geïnvesteerd in het elektrische wagenpark. Volledig elektrisch verhuizen is mogelijk in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
In het kader van elektrisch rijden is Mondial Movers altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, ook als het gaat om kleinere wagens. In november 2018 had Mondial Movers de primeur door als eerste bedrijf in Europa de Maxus EV80 Chassis Cab in gebruik te nemen. Daarmee werd Mondial Movers betiteld als ‘preferred launching customer’. De elektrische bedrijfswagen heeft een actieradius van bijna 200 kilometer en  kan ongeveer 17 m3 verhuisgoederen vervoeren.

Social return on investment

Onze verhuisorganisatie vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om terug te keren op de arbeidsmarkt. In het kader van social return on investment hebben wij dan ook een eigen opleiding tot Verhuismedewerker ontwikkeld. Hiermee krijgen mensen de kans om bij één van onze Mondial Verhuisbedrijven aan de slag te gaan onder leiding van een praktijkbegeleider. De praktische opleiding wordt individueel gevolgd waardoor het tempo per cursist aangepast kan worden. De kans van slagen is daardoor groter. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met stichting Locus en De Normaalste Zaak.

Circulaire economie

Mondial Movers draagt haar steentje bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld daarvan is het innovatieve opslag- en beheersysteem MoBis. Klanten die gebruik maken van MoBis kunnen de (tijdelijk) overtollige inventaris opslaan in een opslagloods van Mondial Movers.  Vervolgens registreert het Mondial Verhuisbedrijf alle items in een computerprogramma (omschrijving, afmetingen, foto’s). De betrokken medewerkers van een organisatie krijgen een inlogcode voor dit programma. Hiermee kunnen ze vanaf hun eigen werkplek inloggen in het systeem en in één oogopslag zien welke spullen de organisatie in opslag heeft staan. Op deze manier wordt er minder nieuw gekocht en meer hergebruikt.  Dit is een ideale oplossing voor organisaties met meerdere vestigingen.

Energieopwekkende gevel

Een ander voorbeeld van een innovatieve en duurzame ontwikkeling was de onthulling van de eerste energieopwekkende gevel in Nederland bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam. Deze zogenaamde Lumiduct-gevel is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Wellsun. Het zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. Met een elektrisch rendement van boven de 30 procent zijn de panelen anderhalf keer zo efficiënt als normale zonnepanelen.

ISO 26000 - MVO koploperbokaal

Mondial Movers is al jaren koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al in 2010 ontving Mondial Movers de ISO 26000 Koplopersbokaal.

ISO 26000

Movers Mondial Movers heeft, als koploper op het gebied van MVO, de richtlijn ISO 26000 geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. Meer informatie over de toepassing van de richtlijn is te vinden in bijgaande documenten: de Zelfverklaring ISO 26000, de onderbouwing en de prioriteringsmatrix. Deze zijn tevens gepubliceerd op het platform van de NEN.

Zelfverklaring ISO 26000
Onderbouwing
Prioriteringsmatrix