Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers ondersteunt ‘zero waste’ campagne TU Eindhoven

Mondial Movers is één van de partners van de TU Eindhoven in haar campagne ‘Let’s go zero’: een volledig afvalvrije universiteit in 2030. Tijdens de kick-off van dit project werd de intentieverklaring ondertekend door diverse partijen.

zero waste
Let’s Go Zero bijeenkomst en ondertekening intentieverklaring voor toeleveranciers van de TU Eindhoven

De TU Eindhoven heeft als ambitie om binnen tien jaar tijd naar 0% restafval te gaan. Door integrale samenwerking met in totaal 11 (facilitaire) partners moet jaarlijks het (rest)afval binnen het ecosysteem van de TU/e verder gereduceerd worden. Op diverse terreinen wordt er gekeken wat er verbeterd kan worden, zoals de levensduur van producten en beter hergebruik (afval als grondstof voor nieuwe producten). De komende tijd zullen de plannen om het doel (zero waste) te behalen uitgewerkt worden.

Zero waste

De verhuizingen voor TU Eindhoven worden uitgevoerd door Mondial Vlugo Verhuizingen, één van de vestigingen van Mondial Movers. Zodoende is onze verhuisorganisatie gevraagd om aan te sluiten bij de campagne. Mondial Movers heeft als landelijke organisatie eerder dit jaar het Keurmerk Sociale Onderneming verworven, onder meer vanwege onze inspanningen op het gebied van circulariteit. Als verhuisbedrijf kunnen we klanten ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe bestemming voor overtollig meubilair. “Mogelijk overtollig meubilair wordt niet afgevoerd, maar wordt bijvoorbeeld hergebruikt of gerestyled zodat het een tweede leven krijgt”, aldus Marcel de Waal, algemeen directeur van Mondial Movers. In overleg met de TU/e worden de definitieve doelstellingen geformuleerd en vormgegeven.

zero waste