Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Circulair ondernemen: spullen krijgen een tweede leven op kantoor Mondial Van Dijk

Een sfeervol kantoor, met mooie details, unieke items en een gezellige bedrijfskantine. Het nieuwe onderkomen van Mondial Van Dijk Verhuizingen in Boxmeer heeft een warme uitstraling. Niet zo gek natuurlijk, als je net bent verhuisd en alles opnieuw hebt ingericht. Het bijzondere is echter dat het hele pand is ingericht met gebruikte spullen. Van de tapijttegels, tot en met de stoelen en tafels: achter elk meubelstuk zit een verhaal. Dit is een mooi voorbeeld van circulair ondernemen, waar eigenaren Roel en Stijn van Dijk een groot voorstander van zijn.

Circulair ondernemen

Foto’s: Leonie van der Locht – Huijbers / MUPH make-up & photography

Mondial Van Dijk verhuisde een tijdje terug binnen Boxmeer naar een nieuwe locatie. De verhuizing was noodzakelijk nadat er vorig jaar bij het oude pand aanzienlijke waterschade ontstond na hevige regen- en hagelbuien. In de zoektocht naar een nieuw onderkomen werd er gekozen voor het gebouw aan de Ingenieur Wagterstraat 15 in Boxmeer, waar meer dan genoeg ruimte is voor de activiteiten van het verhuisbedrijf.

Circulair denken

Het gebouw werd door Van Dijk op creatieve wijze ingericht: gebruikte spullen kregen hier namelijk een tweede leven. “Wij willen laten zie dat je met gebruikt meubilair (dat in goede staat verkeert) een gebouw compleet in kunt richten”, vertelt Roel van Dijk. “Regelmatig merken wij dat bedrijven bij een verhuizing ervoor kiezen om een groot gedeelte van de spullen nieuw aan te schaffen. Het oude meubilair wordt daarna weggegooid. Wij zijn een voorstander van circulair ondernemen en zoeken daarom naar manieren om deze spullen een tweede leven te geven. Hierin proberen we zelf een voorbeeld te zijn voor anderen.”

Mondial Van Dijk Verhuizingen

Voorbeelden

Roel geeft een rondleiding door het gebouw en laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet. “Onze bedrijfskantine is bijvoorbeeld ingericht met het meubilair dat vroeger in een oud bruin café in Rotterdam stond. Een ander voorbeeld: de tapijttegels die in de gangen liggen bleven over na een verhuizing van een bedrijf. Aangezien het materiaal in goede staat verkeerde, kon het zo hergebruikt worden.” En dit zijn nog maar slechts een paar voorbeelden van circulair ondernemen. “Alles kan een tweede leven krijgen.”

Familiebedrijf

Roel en Stijn van Dijk staan sinds 2008 aan het roer van het familiebedrijf, dat tientallen jaren geleden werd opgericht. Toen de broers het overnamen was het met name een transportbedrijf, met een kleine afdeling voor verhuizingen. In 2007 kwam er echter een grote klap toen één van de grote klanten, een matrassenfabrikant uit Boxmeer, naar een andere partij overstapte. De onderneming dreigde failliet te gaan. Roel en Stijn besloten om het nog één kans te geven: zij namen het bedrijf over en gingen zich volledig richten op verhuizingen. Dat bleek een goede zet te zijn. Het bedrijf is gezond en groeit: regelmatig wordt er nieuw personeel gezocht.
Ironisch genoeg was het pand aan de Ingenieur Wagterstraat, waar Van Dijk nu gevestigd is, tot voor kort het onderkomen van uitgerekend die matrassenfabrikant. Het bedrijf, dat ooit bijna het faillissement voor Van Dijk betekende, was nu zelf failliet gegaan en daardoor kwam het gebouw leeg te staan. Sinds een tijdje is Van Dijk Verhuizingen er gevestigd.

Meer informatie over het verhuisbedrijf uit Boxmeer is te vinden op de website www.vandijkboxmeer.nl.