Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Wellsun wint finale ‘DOEN Energie(s)topper’ met Lumiduct-gevel

Wellsun heeft met het ontwerp voor de Lumiduct-gevel de finale van de DOEN Energie(s)topper gewonnen. Het ontwerp voor het innovatieve zonweringssysteem werd daarmee verkozen tot het meest veelbelovende energiebesparingsinitiatief voor Nederland. De eerste Lumiduct-gevel werd vorig jaar gerealiseerd bij Mondial Movers.

Stichting DOEN Energie(s)topper

Stan de Ridder van Wellsun: “Het was voor ons een grote verrassing om deze prijs te mogen winnen.”

“Mooi in uitvoering, doeltreffend en zeer goed schaalbaar”, zo luidde het oordeel van de vakury onder leiding van juryvoorzitter Ed Nijpels (SER). Wellsun was één van de 90 inzendingen voor deze grote prijs: een cheque van 100.000 euro om het product verder te ontwikkelen en goedkoper te maken. “Dat we deze prijs hebben gewonnen is voor ons heel bijzonder”, vertelt Stan de Ridder van Wellsun. De werdstrijd werd georganiseerd door de stichting DOEN en is bedoeld om duurzame initiatieven sterker en meer zichtbaar te maken.

Energieopwekkende gevel

De unieke, energieopwekkende gevel werd in oktober voor het eerst onthuld bij Mondial Movers in Alblasserdam. Het zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het zachte daglicht door. Een unieke combinatie! Bij Mondial Movers is een gevel van 40m2 gerealiseerd. Deze is ontworpen in samenwerking met ODS Geveltechniek, EGM architecten en Pellikaan bouwbedrijf.