Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Officiële onthulling energieopwekkende gevel bij Mondial Movers!

Na een periode van anderhalve maand bouwen, was het woensdag 18 oktober dan zover: de onthulling van de eerste energieopwekkende gevel in Nederland bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam. Deze zogenaamde Lumiduct-gevel is ontworpen door Wellsun en heeft transparante zonnepanelen. De voordelen? De temperatuur zal in het trappenhuis niet meer zo hoog oplopen in de zomer én er wordt meer energie opgewekt.

Onthulling

Stan de Ridder (Wellsun), wethouder Peter Verheij (gemeente Alblasserdam) en directeur Tom Stuij (Mondial Movers).

Onder het genot van een hapje en een drankje waren zo’n zestig belangstellenden aanwezig op de receptie, die werd gehouden bij het verhuisbedrijf Mondial Movers aan de Kelvinring in Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij was namens de gemeente Alblasserdam aanwezig om de gevel officieel te onthullen. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit dat Mondial Movers al jaren vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid. “Zeer veel hulde dat Mondial Movers dit project heeft opgepakt. Jullie laten zien dat een energieneutraal pand mogelijk is.”

Duurzaamheid

Stan de Ridder van Wellsun sprak tijdens de receptie glunderend van trots de aanwezigen toe. Wellsun heeft na jaren van ontwikkelen en testen de gevel van Lumiduct daadwerkelijk voor het eerst kunnen bouwen. Het was doorbijten, afzien en vooral een kwestie van volhouden. Wellsun is een bedrijf met lef, inspirerend ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Duurzaamheid staat er hoog in het vaandel, net als bij verhuisbedrijf Mondial Movers.

Energie opwekken

Het ontwerp van de gevel bleek uitstekend te passen bij de wensen van Mondial Movers. “De kantoorgevel van ons bedrijf in Alblasserdam ligt pal op het zuiden en bezit een leuk glazen trappenhuis. Het gevolg is dat de temperatuur in de zomer daar kan oplopen tot 40 graden en hoger. Niet een echt prettige werkomgeving dan”, vertelt Tom Stuij, directeur van verhuisbedrijf Mondial Movers. “Daarvoor een oplossing zoekend kwam ik de Lumiduct-gevel van Wellsun tegen. Het warmteprobleem is opgelost en als toegevoegde waarde levert de prachtige nieuwe gevel ook nog eens energie. Iets wat ons als MVO-duurzaamheidskoploper natuurlijk als muziek in de oren klinkt.”

Innovatief

Het zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het zachte daglicht door. Met een elektrisch rendement van boven de 30 procent zijn de panelen anderhalf keer zo efficiënt als normale zonnepenalen. Dit terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een selectieve zonwering en daarmee een ideaal binnenklimaat mogelijk maken met een overvloed aan daglicht.

Bij Mondial Movers is een gevel van 40m2 gerealiseerd. Deze is ontworpen in samenwerking met ODS Geveltechniek, EGM architecten en Pellikaan bouwbedrijf. Op deze manier zal er aanzienlijk meer energie opgewekt worden.

Er was veel belangstelling voor de realisatie van deze Lumiduct-gevel. Zo besteedde het RTL Nieuws er eerder aandacht aan.