Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Proefdag waterstofauto Hyundai Nexo voor Mondial Movers

Mondial Movers heeft één dag de unieke waterstofauto SUV Hyundai Nexo mogen testen. Bij aankomst voor het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam had de auto dan ook niet over belangstelling te klagen. Deze auto met brandstofcel rijdt volledig op waterstof en stoot daardoor helemaal geen CO2 uit. Het bijzondere aan deze elektrische wagen is bovendien de actieradius van ongeveer 665 kilometer, terwijl de Nexo in 5 minuten weer vol getankt kan worden.

De SUV Hyundai Nexo is met zijn geavanceerde brandstofceltechonologie een unieke auto. Momenteel is de wagen bij vijf dealers verkrijgbaar, waaronder H-Point in Dordrecht. Directeur Tom Stuij van Mondial Movers mocht de wagen voor één dag lenen om te ervaren hoe deze rijdt. De verhuisorganisatie is koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en investeert al jaren in elektrisch vervoer.

Emissievrij

Hyundai heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel: dé oplossing voor emissievrij rijden. Afgezien van de (water)damp kent de Nexo geen uitstoot. Voor een optimale werking van de brandstofcel wordt de binnenkomende lucht voor 99,9 procent gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, verlaat de Nexo schoner dan het daarvoor was binnengekomen. De wagen zorgt kortom voor minder fijnstofvervuiling. Op het aanraakscherm is precies te zien hoeveel CO2-reductie is bereikt. Het scherm dient verder als navigatie en heeft talloze infotainmentfeatures.

Tanken

Het tanken vanwaterstof kan momenteel in Rhoon, Helmond en Delfzijl. Het aantal tankstations zal de komende jaren echter flink uitgebreid worden, met onder meer locaties in Rotterdam, Breda, Utrecht, Amsterdam en Groningen. In de Drechtsteden zijn er zelfs plannen om vijf waterstof tankstations te bouwen. Een plan dat door Mondial Movers gesteund wordt, Tom Stuij neemt dan ook deel aan de werkgroep waterstof van de Drechtsteden.