Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers steunt plan voor waterstofstations in de Drechtsteden

Waterstof is dé brandstof van de toekomst. Tenminste als we alle rooskleurige voorspellingen moeten geloven. Nu worden er veel elektrische auto’s verkocht en dat zullen er in de toekomst nog veel meer worden. Maar die hebben toch nog steeds een probleem dat het ’tanken’ in verhouding erg lang duurt. Zelfs bij de nu veelgebruikte snelladers duurt het een uur om tot een actieradius van 250 km te komen. Een oplossing is het gebruik van waterstof als brandstof voor de elektrische auto. Tanken in 5 minuten en dan zo’n 700 kilometer kunnen rijden: het klinkt fantastisch!

waterstofstations

Foto: Cees Schilthuizen

Mondial Movers is zoals bekend een koploper op MVO-gebied. Bij de verhuisbedrijven is inmiddels een respectabele vloot elektrische verhuiswagens en bestelwagens in gebruik genomen. Daarboven op zijn alle personenauto’s op het kantoor in Alblasserdam volledig elektrisch.

Waterstofstations

In de Drechtsteden, waar Alblasserdam toe behoort, leeft het idee om snel vijf waterstof tankstations te bouwen. Dit om het rijden op waterstof te stimuleren. Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, was op de kick-off bijeenkomst aanwezig en kon toezeggen dat ook Mondial Movers zich in zal spannen om het plan te realiseren. Wie weet rijden er in 2019 watertsof aangedreven auto’s bij het verhuisbedrijf.