De All-Risk verzekering is zeer nuttig

Als een Nederlander op vakantie gaat doet hij dat goed verzekerd en heeft hij een reisverzekering afgesloten. Het zou zonde zijn als de camera of zonnebril beschadigd wordt tijdens de reis. Dat de reisverzekering in een behoefte voorziet blijkt wel uit de aantallen claims die na de vakantie ingediend worden.

De kosten van een reisverzekering zijn zo’n € 50,- als je met z’n tweeën een weekje naar de wintersport gaat en de maximale dekking voor vermissing of beschadiging is zo’n € 5000,-.

Wat veel minder bekend is, is dat er ook een All-Risk (Transport) verzekering kan worden afgesloten als men gaat verhuizen.
De dekking voor een verhuizing binnen Nederland loopt standaard tot € 100.000,- zodat 95% van de inboedels zonder bijverzekeren verhuisd kan worden.

Als er een All-Risk (Transport) verzekering is afgesloten kan er een beroep op gedaan worden als er tijdens de verhuizing schade is ontstaan aan de inboedel.
Het maakt niet uit wie de schade veroorzaakt heeft, de verhuizers, uzelf of de familie of buurman die komt helpen.
Ook zijn de spullen verzekerd die voor de verhuizing met de luxe auto alvast naar de nieuwe woning worden gebracht.

De bij Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, aangesloten Mondial Verhuisbedrijven (er zijn 28 vestigingen in Nederland) bieden de All-Risk (Transport) verzekering standaard aan hun klanten aan. Als een particulier binnen Nederland verhuist met een Erkende Verhuizer krijgt hij al het Garantiecertificaat van de Organisatie van Erkende Verhuizers, waardoor hij verzekerd is van uitvoering van de verhuizing als er onverhoopt iets mis gaat bij het verhuisbedrijf (denk aan het Garantiefonds voor de reiswereld) en met de afgifte van het Garantiecertificaat geeft de Erkende Verhuizer ook aan dat hij voldoende verzekerd is voor de aansprakelijkheid die hij draagt volgens de verhuisvoorwaarden.
De All-Risk (Transport) verzekering gaat dus iets verder en keert gegarandeerd uit als er schade is. De schuldvraag is dus niet belangrijk en de klant hoeft niet in discussie met het verhuisbedrijf over het ontstaan van de schade.

Een klein nadeel van de All-Risk Transporverzekering zoals die door Mondial Movers wordt gehanteerd is dat de klant een Eigen Risico heeft van € 150,00 als er geclaimd wordt.
Dit is speciaal zo gedaan om de premie laag te kunnen houden.

Voor het verplichte Garantiecertificaat betaalt de klant vaak zo’n € 35,-, terwijl voor een meerprijs van ongeveer € 20,- het verzekeringsbewijs voor de All-Risk (Transport) verzekering wordt afgegeven.

Zie hier een voorbeeld van het – op naam van de klant – gestelde certificaat van verzekering.