Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Transparante Zonnepanelen bij Mondial Movers

Primeur in Alblasserdam

Binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuwe gevel in het kantoorpand langs de A15.
Deze wordt volledig uitgerust met transparante zonnepanelen.

Transparante zonnepanelen Mondial Movers A15

Waarom transparante zonnepanelen?

Het pand aan de Kelvinring in Alblasserdam, heeft een glazen voorgevel en is gericht op het zuiden. Voor de passerende automobilisten op de A15 een mooi gezicht. Maar de gebruikers denken er, in de zomer, toch anders over. In het trappenhuis worden regelmatig tropische temperaturen gemeten. De airconditioning draait vaak op volle toeren.

Zoektocht naar een oplossing

De afgelopen jaren zijn meerdere oplossingen  de revue gepasseerd, variërend van folie tot zonwering. Eén voor één vielen de oplossingen echter af, wegens tegenvallende resultaten. Uiteindelijk kwam, op de energiebeurs 2016,  de Lumiduct gevel in beeld als oplossing voor het warmte en energieprobleem.

Lumiduct gevel

De Lumiduct, het innovatieve zonweringsysteem van Wellsun, bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het diffuse, zachte daglicht door. Zo is het mogelijk om een volledig glazen gevel te realiseren met geïntegreerde zonwering, die aanzienlijk meer energie opwekt dan een gesloten gevel met ‘normale’ zonnepanelen.

Behoorlijke aanpassing

Om de plaatsing van de transparante zonnepanelen mogelijk te maken zijn tal van gerenommeerde bedrijven ingezet; Wellsun als leverancier van de Lumiduct en de totaaloplossing, EGM architecten voor de inpassingen, ODS Geveltechniek voor een nieuwe passende gevel en Pellikaan voor de uiteindelijke realisatie.

Toekomstperspectief

De transparante zonnepanelen in de Lumiduct zorgen niet alleen voor een temperatuurdaling door als zonwering te fungeren. Evenzo leveren ze elektriciteit en bovenal zorgen ze er voor dat de airconditioning minder hard hoeft te werken. Een forse energiebesparing is het gevolg. De toegepaste gevel kan dan ook zeker een volgende stap zijn in het energie neutraal maken van (bestaande) gebouwen.

Wereldprimeur

Zoals wel vaker bij Mondial Movers is ook dit weer een uniek project. Naast de eerste “kleine windmolen”, de eerste elektrische verhuiswagen en de eerste energiemonitor, is de nu te plaatsen gevel ook weer een echte primeur.