Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers Foundation overhandigt eerste Speelgoededoelendozen

Een mooi moment op het kantoor van Mondial Oostland Verhuizingen! Afgelopen week werden daar de eerste Speelgoededoelendozen van de Mondial Movers Foundation overhandigd aan Speelgoedbank Amalia (Midden-Groningen). Het speelgoed is bedoeld voor kinderen die opgroeien in armoede en voor wie een presentje niet vanzelfsprekend is.

Speelgoededoelendozen

Mondial Oostland Verhuizingen maakt onderdeel uit van Mondial Movers. Deze landelijke verhuisorganisatie heeft dit jaar haar eigen Foundation opgericht met als doel om armoede en eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Eén van de activiteiten van de Mondial Movers Foundation is de uitreiking van de zogenaamde Speelgoededoelendoos. Dit is een unieke verhuisdoos die alle Mondial Verhuisbedrijven meegeven aan gezinnen die gaan verhuizen.
Wat is de bedoeling? Kinderen kunnen het speelgoed dat zij niet meenemen naar hun nieuwe woning (maar dat er wel goed uitziet), in deze verhuisdoos doen. De Mondial Verhuisbedrijven zorgen er samen met lokale goede doelen voor dat het speelgoed terecht komt bij gezinnen die niet de financiële middelen hebben om dit zelf te kopen.

Tweede leven

Bij Mondial Oostland Verhuizingen werden deze week de eerste verhuisdozen overhandigd aan Speelgoedbank Amalia, actief in Midden-Groningen. In totaal zijn er zo’n 60 gezinnen aangesloten bij deze Speelgoedbank. Zij hebben een paar keer per jaar de mogelijkheid om speelgoed uit te zoeken. Daarnaast zijn er extra acties rondom verjaardagen en feestdagen. “Wat wij vooral zien in de praktijk is dat het heel veel druk bij de ouders wegneemt als ze bij ons wat uit kunnen zoeken. Zij willen hun kinderen zo graag wat kunnen geven met Sinterklaas en Kerst”, vertelt Jantien Breukelman van de Speelgoedbank. “De uitreiking van de Speelgoededoelendozen kwam wat dat betreft op een goed moment voor ons, zo vlak voor de decembermaand. Het speelgoed ziet er mooi uit, sommige dingen zijn zelfs nog helemaal nieuw. Voor ons is dat een heel belangrijk punt: we willen geen tweedehands speelgoed weggeven dat er niet uitziet.”