Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Keurmerk Sociale Onderneming voor Mondial Movers

Mondial Movers heeft met trots als landelijke verhuisorganisatie het Keurmerk Sociale Onderneming behaald! Met dit certificaat laat Mondial Movers zien dat ze onder meer een bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Sterker nog: met de gezamenlijke inzet van de 20 Mondial-bedrijven is er in het afgelopen jaar een maatschappelijk aandeel van maar liefst 1,6 miljoen euro gerealiseerd.

Keurmerk Sociale Onderneming

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: er wordt tijd, geld en energie gestoken in het sociale aspect van ondernemen. “Wij zijn meer dan alleen een landelijke verhuisorganisatie en vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Sociaal ondernemen zit in ons DNA: het keurmerk is daar een mooie bevestiging van”, vertelt Marcel de Waal, algemeen directeur van Mondial Movers.   

Keurmerk Sociale Onderneming

Sustainable Development Goals

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich sociaal opstellen in de samenleving. Mondial Movers laat met het Keurmerk zien dat ze een steentje bijdraagt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze ‘duurzame ontwikkelingsdoelstellingen’ van de Verenigde Naties gelden als maatstaf voor hoe de wereld er in 2030 uit zou moeten zien. In totaal zijn er 17 doelen waarin thema’s als armoede, onderwijs en een duurzame economie terug komen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen, maar dat ze het ook waarmaken. Dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Mondial Movers zet zich in voor de volgende thema’s: geen armoede; goede gezondheid en welzijn; eerlijk werk en economische groei; ongelijkheid verminderen en tot slot: klimaatactie. Zo wordt er op het gebied van duurzaamheid al jaren geïnvesteerd in elektrisch vervoer. In 2011 waren we het eerste verhuisbedrijf met een volledig elektrische verhuiswagen en sindsdien is het elektrische wagenpark verder uitgebreid.

Social return on investment

Als het gaat om het sociale aspect dragen de Mondial-bedrijven een steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans om aan de slag te gaan. Mondial Movers heeft in het kader hiervan haar eigen opleiding tot Verhuismedewerker ontwikkeld. Bij deze cursus worden mensen individueel begeleid tijdens hun eerste stappen in de verhuisbranche. Tevens bieden wij werkplekken aan voor BBL-leerlingen.
Maar dat is nog lang niet alles. Zo sponsoren de Mondial-bedrijven (met vestigingen in heel Nederland) regelmatig lokale initiatieven en verenigingen. Daarnaast steken de medewerkers ook zelf structureel de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Dit gebeurt op allerlei vlakken. Van vrijwilliger bij de politie tot het geven van gastlessen op scholen of het vervullen van bestuursfuncties bij goede doelen.

Maatschappelijk aandeel

Bij het behalen van het Keurmerk Sociale Onderneming zijn al deze aspecten bij elkaar opgeteld en heeft KSO Nederland berekend wat Mondial Movers terug geeft aan de samenleving. Dit maatschappelijk aandeel bedraagt maar liefst 1,6 miljoen euro. Een prachtige teamprestatie!