Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Infraroodverwarming voor nieuwe kantoorvleugel Mondial Movers

Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, is haar kantoor in Alblasserdam aan het uitbreiden met een nieuwe vleugel. De ruimte wordt voorzien van infrarood panelen in het plafond: een duurzame manier om de afdeling te verwarmen.

infrarood panelen

Er is dringend behoefte aan extra kantooroppervlakte vanwege de groei van het landelijk opererend verhuisbedrijf. De medewerkers zitten nu wel erg dicht op elkaar. De uitbreiding met 75m2 kantoor is dan ook meer dan welkom.

Mondial Movers heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en heeft ook bij deze interne verbouwing gekeken naar duurzame bronnen. Zo komt er uiteraard ledverlichting.

Infraroodverwarming

Maar dan de verwarming. Wat is er te koop en wat is er haalbaar in het pand? De huidige verwarmingsinstallatie is eigenlijk niet berekend op de extra benodigde capaciteit, maar voldoet nog wel. Een warmtepomp plaatsen is nog wat te vroeg en vraagt een behoorlijke investering. Met terugwinning uit zomerwarmte is het bedrijf wel al bezig sinds de plaatsing van de Lumiduct zonnegevel, maar dat idee verkeert nog in de onderzoeksfase.

Toen inspireerde Ruud Koornstra tijdens een MVO Nederland bijeenkomst de directeur van Mondial Movers, Tom Stuij, om eens naar infraroodverwarming te kijken.

Warmte

Resultaat is dat na een eerste proef in het bestaande kantoor (zo’n plafondpaneel geeft behoorlijk veel warmte en je ziet bijna niet waar het precies zit) besloten is om heel de nieuwe vleugel te voorzien van infrarood plafondpanelen.
Qua kosten zeker vergelijkbaar met een traditioneel systeem want de panelen zijn ‘plug and play’ en er komt geen verwarmingsmonteur aan te pas.
Als de huidige verwarmingsketel in het bestaande kantoor te zijner tijd moet worden afgekoppeld is het aanbrengen van panelen daar een simpele en snelle oplossing.

Nog voor de Kerst is het nieuwe kantoor volledig operationeel en kunnen alle 14 panelen van 300 watt hun kunsten gaan vertonen.

Natuurlijk is het bedrijf bereid de opgedane kennis en ervaring te delen. Neem gerust contact op via [email protected] of 078 699 0333.