Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

In het nieuws: Mondial Movers in NRC Handelsblad en De Telegraaf

De onthulling van de energieopwekkende gevel bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. Na items op het RTL Nieuws en RTV Rijnmond, werden er afgelopen week ook artikelen gepubliceerd in het NRC Handelsblad en De Telegraaf.

Onthulling gevel in het nieuws

Deze zogenaamde Lumiduct-gevel is ontworpen door Wellsun en heeft transparante zonnepanelen. De voordelen? De warmte wordt tegengehouden, maar het daglicht wordt wel doorgelaten. Tegelijkertijd levert het energie op. Een unieke combinatie. Het is voor het eerst in Nederland dat dit ontwerp van Wellsun wordt toegepast. Deze primeur kon daarom rekenen op veel belangstelling.

In De Telegraaf valt bijvoorbeeld een interview te lezen met Stan de Ridder van Wellsun, waarin hij vertelt over de bijzondere techniek bij het zonweringssysteem. “We gebruiken een gepatenteerde techniek die zorgt dat de panelen zeer nauwkeurig meedraaien met de stand van de zon. Een slimme combinatie van motoren, software en mechanica zorgt dat elk paneeltje altijd fracties van graden nauwkeurig staat afgesteld.”

Ook in het NRC Handelsblad werd een groot artikel gepubliceerd met daarin aandacht voor het innovatieve systeem. Hierin valt onder meer te lezen:
Dat de kantelende panelen veel zon tegenhouden, is moeilijk voor te stellen. Ze zijn van glas, en er is geen zonnecel op te zien. Ze zijn niet groter dan een zandkorrel, zegt directeur Stan de Ridder van Wellsun. „Elke zonnecel is maar 0,5 bij 0,5 millimeter groot.” De zonnecellen op het paneel zijn extreem efficiënte cellen, met drie lagen (triple-junction-cellen, voor de kenners). „Ze zijn ook meer dan honderd keer zo duur als gewone zonnecellen”, zegt De Ridder. „Daarom werden ze eerder alleen in de ruimtevaart gebruikt.”

Meer informatie over de Lumiduct-gevel is te vinden op www.wellsun.nl