Een reclamebord van Mondial Vogel Verhuizingen uit Middelburg blijkt op een wel heel bijzondere plaats voor hergebruik in aanmerking gekomen te zijn.
Meer dan 3000 noordelijker, in het Groningse Westernieland, heeft graanhandel “De Slikken” het bord stevig genoeg geacht om op de blanco achterzijde de eigen reclame aan te brengen.
Natuurlijk is deze vorm van hergebruik gespot door een oplettend lid van de Mondial Movers familie tijdens een bezoek aan het Groninger platteland
Voor diegenen die overwegen naar Westernieland te verhuizen volgend wat informatie over dit noordelijk stukje Nederland:
Westernieland (Gronings: Westernijlaand of ’t Nijlaand) is een dorp in gemeente De Marne, in het uiterste noorden van de provincie Groningen, 20 kilometer boven de stad Groningen. Het dorp is met ± 250 inwoners gemêleerd: er wonen landbouwers, kunstenaars, rustzoekers, enz.
Westernieland ligt op 2 kilometer van de Noord-Groningse kwelderdijk. Er worden waddenzwerftochten gelopen en de fietsende of wandelende toerist kan hier zijn hart ophalen aan de prachtige natuur en vergezichten over het weidse Groningse Hoogeland, waar Ede Staal zo mooi over heeft gezongen. Tal van uitgezette routes bieden toegang tot die natuur en tot de wijde omgeving.
In het begin van de 20e eeuw had het dorp 6 straten. De naam van de Hoofdstraat is na de oorlog veranderd in de Dirk Wierengastraat, genoemd naar een dorpsgenoot die in de oorlog in het verzet zat en gefusilleerd is. Hij is begraven op de algemene begraafplaats van Westernieland.
In de loop der jaren zijn er langs de dijk en in het streekje Kaakhorn veel huizen afgebroken. Rond 1948 werden er nieuwe huizen gebouwd voor de opzichters van het werkkamp ‘De Slikken’.
Omstreeks 1950 werd er in het kader van het 1000-woningenplan (een project om de volkshuisvesting van na de tweede wereldoorlog een extra impuls te geven) nieuwbouw gepleegd. Hierdoor ontstonden de Addingalaan en de Jan Heidemastraat, vernoemd naar de in 1870 te Westernieland geboren boerenzoon, later directeur van de Middelbare Landbouwschool te Groningen. In 2009 is besloten om 18 woningen te slopen en er 6 twee-onder-een-kappers voor terug te bouwen.