Maatregelen Mondial Movers in verband met coronavirus
Logo klantenvertellen.nl

9,3 score 100% aanbeveling

Mondial Movers ondertekent Green Recovery Statement

Mondial Movers heeft als sociale ondernemer en als deelnemer van het koplopernetwerk van MVO Nederland het Green Recovery Statement ondertekend. Met deze verklaring pleiten in totaal 250 bedrijven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis.

Green Recovery Statement

Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, overhandigde het statement op vrijdag 19 juni 2020 aan minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit deed zij samen met onder meer Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSCG). Het statement is een oproep voor een groen en sociaal herstel van de economie. Duurzaam ondernemen moet de leidraad zijn, nu en in de toekomst. Hierbij gelden de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als kompas. Bijvoorbeeld als het gaat om thema’s als ‘milieu’ en een ‘inclusieve samenleving’. Alle bedrijven worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid hierin te nemen.
Mondial Movers is gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Daarmee wordt aangetoond dat ze onder meer bijdraagt aan vijf van deze duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder ‘klimaatactie’, ‘armoedebestrijding’ en een ‘duurzame economie’.

Green Recovery Statement

Het Green Recovery Statement is opgesteld op initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition, in samenwerking met VNO-NCW, Global Compact Nederland, MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken.