Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers ondertekent Green Recovery Statement

Mondial Movers heeft als deelnemer van het koplopernetwerk van MVO Nederland het Green Recovery Statement ondertekend. Met deze verklaring pleiten in totaal 250 bedrijven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis.

Green Recovery Statement

Maria van der Heijden van MVO Nederland overhandigde het Green Recovery Statement aan minister Kaag. Dit deed zij samen met onder meer Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSCG). Het statement is een oproep voor een groen en sociaal herstel van de economie. Duurzaam ondernemen moet de leidraad zijn, nu en in de toekomst. Hierbij gelden de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als kompas. Bijvoorbeeld als het gaat om thema’s als ‘milieu’ en een ‘inclusieve samenleving’.
Mondial Movers is in het bezit van het Keurmerk Sociale Onderneming. Daarmee laat ze zien dat duurzaamheid de leidraad
vormt in de bedrijfsvoering. Zo draagt de verhuisorganisatie haar steentje bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Bijvoorbeeld als het gaat om ‘klimaatactie’, ‘armoedebestrijding’ en een ‘duurzame economie’.

Samenwerking

De Dutch Sustainable Growth Coalition nam het initiatief om het Green Recovery Statement op te stellen. Dit gebeurde in samenwerking met VNO-NCW, Global Compact Nederland, MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken.