Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Oostland Verhuizingen opnieuw erkend als leerbedrijf

De komende vier jaar mag Mondial Oostland Verhuizingen zich wederom erkend leerbedrijf noemen. Het verhuisbedrijf ontving dit heuglijke bericht van de overkoepelende organisatie SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

erkend leerbedrijf

Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbo-studenten leren hun vak in de praktijk en daarvoor zijn stageplaatsen nodig bij bedrijven waar ze professioneel begeleid worden. Bij een erkend leerbedrijf is dit gegarandeerd goed geregeld.

Deskundige begeleiding

Om dit te waarborgen is er de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vanuit het SBB worden bedrijven om de vier jaar beoordeeld of ze nog voldoen aan de criteria voor erkend leerbedrijf. Zo moet er een veilige leeromgeving zijn, deskundige begeleiding en passende werkzaamheden. Het doel is enerzijds om studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. En anderzijds om ervoor te zorgen dat bedrijven nu en in de toekomst de beschikking hebben over vakkundig personeel.

Sociale onderneming

Mondial Oostland Verhuizingen is dan ook verheugd met het bericht dat ze zich de komende vier jaar ‘erkend verhuisbedrijf’ mag noemen. Het aanbieden van stageplaatsen past binnen het gedachtegoed van Mondial Oostland als sociaal ondernemer. Het verhuisbedrijf is dan ook gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming.