Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers kiest voor duurzame kleding met Groenendijk Bedrijfskleding

Als sociaal ondernemer én deelnemer in het koplopernetwerk van MVO Nederland, kiest Mondial Movers bewust voor duurzame leveranciers. Zo wordt de bedrijfskleding geleverd door Groenendijk Bedrijfskleding, een bedrijf waar innovatie centraal staat.

duurzame kleding

In één van de meest uitdagende branches als het gaat om duurzaamheid, steekt Groenendijk Bedrijfskleding er alle energie in om bedrijfskleding zoveel mogelijk circulair op de markt te brengen. Sterker nog, het bedrijf voert een duurzaam beleid in alle facetten van de organisatie. “Wij zien de noodzaak om te innoveren in deze branche en bij te dragen aan een circulaire economie”, aldus Martijn de Jong, Corporate Social Responsibility manager.

Bewustwording

Groenendijk Bedrijfskleding is een familiebedrijf waar innovatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Om dit te bereiken worden alle afdelingen van het bedrijf hier actief bij betrokken. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van ons bedrijf. We vinden het belangrijk om bewustwording te creëren bij alle medewerkers, daarom is dit ook één van de onderdelen tijdens een inwerktraject. Dit heeft als resultaat dat we de klant beter kunnen adviseren en alle medewerkers open staan voor verduurzaming”, vertelt Martijn de Jong,

Circulaire kleding

“Als het gaat om circulaire kleding is ons doel om het zo duurzaam mogelijk en onder goede arbeidsomstandigheden te produceren. Tegelijkertijd moet het een kwalitatief goed product blijven dat comfortabel zit, aan de eisen op het gebied van veiligheid voldoet en hoogwaardig recyclebaar is.” Om te voorkomen dat kleding na gebruik wordt weggegooid, heeft Groenendijk Bedrijfskleding het TextilePoint-retourprogramma ontwikkeld. Dit houdt in dat Groenendijk de gebruikte kleding van haar klanten retour neemt, sorteert op materiaalgebruik en er vervolgens naar streeft om het te recyclen naar de oorspronkelijke grondstoffen zodat hier nieuwe kleding van gemaakt kan worden. ‘’Veel producten zijn nog niet ‘designed for recycling’. Hierdoor wordt het overgrote deel ingezet in de productie van isolatiemateriaal, stoelen en picknickbanken. Het is bijvoorbeeld lastig om een waterbestendige werk jas, met reflectie, terug te brengen tot de oorspronkelijke grondstoffen. Met oog voor nieuwe technieken zien we mogelijkheden om dit op te lossen.”

duurzame kleding
Mondial Movers kiest voor duurzame kleding.

Innovatie

“Met het CircTex onderzoek, dat wordt ondersteund door het innovatieprogramma Interreg North West-Europe, kunnen we dit verder gaan onderzoeken. Hier zijn we op dit moment druk mee bezig.” Zodra de resultaten bekend zijn worden deze uiteraard gedeeld met de branche om ontwikkeling te stimuleren. De textielsector is nog altijd één van de meest vervuilende industrieën en innovatie is dan ook hard nodig. “Als bedrijf willen we ons steeds verder verbeteren en op grote schaal een positieve bijdrage leveren.

Duurzame kleding

Groenendijk Bedrijfskleding heeft vier pijlers als het gaat om maatschappelijk verantwoordelijkheid ondernemen: sociale omstandigheden; milieu impact; circulaire bedrijfskleding en duurzame bedrijfsvoering. Of het nu gaat om het circulair gebouwde pand, de zonnepanelen op het dak of de samenwerking met de sociale werkplaats in Woerden: duurzaamheid is letterlijk overal terug te vinden in het bedrijf.

duurzame kleding
Martijn de Jong, Corporate Social Responsibility Manager bij Groenendijk Bedrijfskleding.