Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Zorgverhuizers met engelengeduld

Met engelengeduld voeren de zorgverhuizers van Mondial Movers hun werk uit, onder meer voor Fundis, een organisatie bestaande uit diverse zorginstellingen. “De verhuizers zijn vriendelijk en behulpzaam naar de bewoners toe. Daarnaast zijn ze oplossingsgericht: wat er ook tegenzit op een dag, zij regelen het.”

Aan het woord is Tamar Pas, werkzaam als projectmanager vastgoed bij Fundis. Deze organisatie heeft (met een enkele uitzondering in Friesland) voornamelijk in het midden en westen van het land diverse zorginstellingen. Zo zijn er 20 verpleeghuislocaties, 6 locaties voor herstelzorg en zijn er meerdere andere locaties die zich bezighouden met revalidatie en bijvoorbeeld thuiszorg.
Vanwege het grote aantal vestigingen zijn er regelmatig verhuisbewegingen, dit kan intern zijn of extern naar een ander pand. Fundis werkt bij deze projecten samen met Mondial Verhuisbedrijf Henneken, dat onderdeel uitmaakt van Mondial Movers.
Deze landelijke verhuisorganisatie is al jaren dé specialist op het gebied van zorgverhuizingen. Het vereist namelijk een andere aanpak dan een reguliere verhuizing. Cruciaal bij deze projecten is namelijk dat ook tijdens de verhuizing alle benodigde zorg geleverd kan worden aan cliënten. Dit vraagt om een goede voorbereiding in samenspraak met alle betrokkenen. Niet voor niets wordt er vooraf een draaiboek gemaakt zodat iedereen weet wat de planning is en welke extra aandachtspunten er zijn.

Duurzaamheid

Een groot project dat de afgelopen jaren is uitgevoerd vanuit Fundis, is de renovatie (en uitbreiding) van het pand ‘De State Hillegersberg’ in Rotterdam. In dit gebouw zijn verschillende disciplines gevestigd: revalidatie, verpleeghuiszorg, herstelzorg en behandelpraktijken (zoals fysiotherapie). Daarnaast wordt er onderdak verleend aan een huisartsenpraktijk. Aangezien het pand al 60 jaar oud is, voldeed het niet meer aan de wensen van deze tijd en aan de eisen die in de toekomst gesteld gaan worden. Installaties waren verouderd, de kamers waren te klein en op het gebied van duurzaamheid viel ook de benodigde winst te behalen. Eind 2019 werd het startsein gegeven voor de grootschalige renovatie, daarnaast zou een deel van het pand uitgebreid worden. Belangrijk uitgangspunt was om het pand zo duurzaam mogelijk te bouwen: zo is bijvoorbeeld het gebouw volledig van het gas afgegaan en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Impact

Het project werd in verschillende fases uitgevoerd. Tijdens iedere fase werden de kamers van de betreffende afdeling intern verhuisd. De verhuizers van Mondial Movers zijn getraind in het uitvoeren van zorgverhuizingen en zorgen ervoor dat de werkzaamheden niet uitlopen. Bovendien hebben ze een flexibele instelling waardoor ze ook met onverwachte situaties om kunnen gaan. “Op een verhuisdag beginnen we vroeg, wat betekent dat we extra verpleging inzetten zodat bewoners voor 8.00 uur hun kamer kunnen verlaten”, vertelt Tamar.
Aangezien een verhuizing al een behoorlijke impact heeft op bewoners, is het belangrijk om aan de ene kant rust uit te stralen, maar aan de andere kant er wel voor te zorgen dat de verhuisdag niet uitloopt. Dit is ook noodzakelijk om andere geplande werkzaamheden in de bouw geen vertraging op te laten lopen. “De verhuizers kennen onze locaties goed en dat is een groot voordeel. Bovendien zijn ze beleefd, geduldig en flexibel. Mocht er toch iets niet lopen zoals het gepland was, dan raken ze niet in de stress. Ze lossen het op en blijven altijd vriendelijk.”