Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Zonnepark geopend op het dak van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen

Wethouder Hanny Visser-Schlieker van de Gemeente Sliedrecht heeft, samen met Peter van der Wel van Stedin, Michel Peek van Zon en Jan Wouter Vlot van Mondial R. Vlot en Zn. Verhuizingen het allernieuwste zonnepark van de regio in gebruik gesteld.

zonnepark mondial movers sliedrecht

De ingebruikname vond plaats op het dak van de opslagloods van Mondial R. Vlot en Zn. Verhuizingen aan de Sportlaan op het Industrieterrein Noord-Oost Kwadrant in Sliedrecht.

Doordat het nogal winderig was op het dak waren de toespraken die vooraf gingen aan de ingebruikname aan de korte kant. Directeur Tom Stuij van Mondial Movers benadrukte dat het zonnepark prachtig past in het beleid van de verhuisorganisatie om op termijn het milieuvriendelijkste verhuisbedrijf van Nederland te zijn. Er rijden al elektrische verhuiswagens en op meerdere plekken zijn kleinere of grotere zonneprojecten gerealiseerd of in voorbereiding. Hij benadrukte dat het met assistentie van Michel Peek van Zon Exploitatie Nederland ook helemaal geen ingewikkelde klus is om te klaren. Michel en z’n mannen nemen (bijna) alle rompslomp voor hun rekening.

Ook een partij als Stedin, de netbeheerder, is natuurlijk betrokken, want zonder de juiste infrastructuur zou een project als dit helemaal niet gerealiseerd kunnen worden, hetgeen beaamd werd in de toespraak van Peter van der Wel, die bovendien aangaf dat de uitdagingen die de energietransitie aan het bedrijf stelt tot nu toe allemaal zijn opgelost, maar dat het op dit moment wel erg enerverend werken is bij een bedrijf dat jarenlang gewoon en in rust met haar projecten in de weer was.

Wethouder Hanny Visser-Schlieker onderstreepte dat het zonnepark ook Sliedrecht weer helpt om mee te helpen de CO2 uitstoot wens van de regering te realiseren en dat ze blij is dat bedrijven als Mondial Vlot hierin het voortouw nemen.

Het zonnepark bestaat uit 1440 panelen en die leveren een vermogen van 381.6 kWp (kilowattpiek). De verwachtte opwekking per jaar is 345.000 kWh, goed voor een compensatie van het stroomverbruik van zo’n 110 gezinnen per jaar. Er wordt jaarlijks 155 ton CO2 bespaard met de ingebruikname dit zonnepark.

Voor Sliedrecht betekend de ingebruikname een vergroting van de groene capaciteit van 0,9 Mw met 40% naar 1,3 Mw. Als nog enige bedrijven overgaan tot het plaatsen van dit soort zonneparken, dan kan de opbrengst op de Sliedrechtse daken zomaar binnen een jaar verdubbelen.

Het zonnepark is alleen vanuit de lucht te zien. Daarom is er een filmpje gemaakt dat natuurlijk op YouTube, maar ook op het scherm in de ontvangsthal van Mondial R. Vlot en Zn. Verhuizingen te zien is. Bezoekers zien dan ook gelijk hoeveel elektriciteit er is opgewekt.