Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Winnaressen bouwwedstrijd bezoeken Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen

De zussen Marit en Jolien kregen vorige week vrijdag een kijkje achter de schermen bij het Sliedrechtse verhuisbedrijf Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen. Zij wisten namelijk vorige maand de bouwwedstrijd Global Cardboard Challenge te winnen, door met verhuisdozen een ontwerp te maken voor een duurzame verhuiswagen.

Winnaressen bouwwedstrijd

Voorafgaand aan de rondleiding stond er voor de winnaressen in de kantine van het bedrijf alvast een heerlijk stuk marsepeinen taart klaar. De zussen Marit en Jolien vormden vorige maand een goed team bij de bouwwedstrijd Global Cardboard Challenge. De wedstrijd werd georganiseerd door Thuisrecycling en vond plaats in duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Scholieren uit de regio konden zich aanmelden om mee te doen.

Duurzaamheid

Verhuisbedrijf Mondial Movers, Cirkellab en de gemeenten Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hadden voor de scholieren een vraagstuk bedacht rondom het thema ‘duurzaamheid’. Zo had Mondial Movers als opdracht voor de deelnemers om een ontwerp te maken voor een duurzame verhuiswagen.
De zusjes hadden van tevoren goed nagedacht over een ontwerp, met zonnepanelen op het dak en een laadklep die energie opwekt als verhuizers erover lopen. Daarnaast wisten ze de wagen fraai vorm te geven met oog voor details. Met dit ontwerp werden zij door de jury uitgekozen als winnaar. De prijs bestond uit een gereedschapssetje van Makedo, een miniatuur verhuiswagen met snoep én de mogelijkheid om het ontwerp te presenteren bij Mondial Vlot in Sliedrecht.

Ontwerp

Directeur Jan Wouter Vlot ontving de winnaressen afgelopen vrijdag. Hij was erg onder de indruk van de creativiteit van het ontwerp. “Ik kan wel begrijpen dat jullie hebben gewonnen. Het ziet er erg mooi uit en er is goed nagedacht over duurzame aspecten.” Jan Wouter laat tijdens een rondleiding zien dat duurzaamheid voor het bedrijf erg belangrijk is. In de ontvangsthal van het pand hangt bijvoorbeeld een beeldscherm waarop precies te zien hoeveel energie het zonnepark op het dak (met maar liefst 1440 zonnepanelen) opbrengt. Ook was het verhuisbedrijf vooruitstrevend met de aanschaf van een 100 procent elektrische verhuiswagen. Inmiddels heeft het bedrijf vier van deze wagens rondrijden.

Rondleiding Mondial Vlot

Opslag

De rondleiding gaat verder naar de opslagloods, waar de meiden hun ogen uitkijken. “Wat is het hier groot!” Het verhuisbedrijf doet veel meer dan verhuizen alleen. Mondial biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid aan klanten om tijdelijk (een deel van) de inboedel op te slaan, voor kortere of langere tijd. Jan Wouter vertelt ondertussen honderduit over het familiebedrijf, dat meer dan honderd jaar geleden is opgericht en waar altijd meerdere familieleden hebben gewerkt. Ook laat hij zien hoe er omgegaan wordt met afvalmateriaal als piepschuim, dat prima hergebruikt kan worden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Mondial en er wordt continu gezocht naar nieuwe, innovatieve mogelijkheden om nóg energiezuiniger te werken.

Meer informatie is te vinden op www.rvlot.nl.