Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Duurzame bouwwedstrijd: Global Cardboard Challenge

Een creatieve oplossing bedenken voor duurzame vraagstukken. Dat was de uitdaging voor de kinderen die zaterdag meededen aan een bouwwedstrijd: de Cardboard Challenge in Dordrecht. Verhuisbedrijf Mondial Movers, Cirkellab en de gemeenten Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hadden voor de jonge deelnemers een vraagstuk bedacht. De oplossing konden ze vormgeven door te bouwen met verhuisdozen van Mondial Movers.

Cardboard Challenge bouwwedstrijd

Team Lucas en Annelieke.

De bouwwedstrijd vond zaterdag plaats in het Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Deze activiteit werd georganiseerd door Thuisrecycling, in het kader van de wereldwijde Global Cardboard Challenge.

Duurzaam bouwen

Enthousiast gingen alle kinderen aan de slag met hun opdracht. Verhuisbedrijf Mondial Movers heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en doet er alles aan om zo energiezuinig mogelijk te werken. De kinderen werden gevraagd om op een creatieve manier de verhuiswagens nóg energiezuiniger te maken.
De gemeente Dordrecht vroeg de kinderen om een duurzaam stadskantoor te bouwen. Voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht werden er oplossingen bedacht als er hevige regenval is in het dorp. En tot slotte vroeg Cirkellab aan de jonge deelnemers om een multifunctionele tafel te ontwerpen die in hoogte verstelbaar is. De deelnemers hadden zich van tevoren goed voorbereid: een aantal teams had bijvoorbeeld gedetailleerde bouwtekeningen gemaakt.

Cardboard Challenge

In aanloop naar de bouwwedstrijd werden er workshops gegeven. Daar leerden de scholieren onder andere hoe ze kunnen bouwen met karton met behulp van Makedo-gereedschap. Tijdens de Challenge was het resultaat duidelijk te zien: één team wist een windmolen te maken van karton en andere teams wisten stevige constructies te maken voor een tafel met een stoel.
Een jury bepaalde vervolgens de winnaars. Zij ontvingen een gereedschapssetje en mogen hun ontwerp presenteren bij de opdrachtgever.