Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Wereldvrienden

De Mondial Verhuisbedrijven sponsoren de theaterproductie Wereldvrienden. De opbrengst van deze productie is bestemd voor Vereniging Spierziekten Nederland en het SMA-patientje Joey, waar de productie over gaat.

Joey is een 2-jarig jongetje uit Zoetermeer die de ziekte SMA2 heeft. Dit is een ongeneeslijke spierziekte bij kinderen. Kinderen met deze ziekte kunnen niet lopen en hun spieren worden steeds dunner en zwakker. De levensverwachting is zeer wisselend, maar vaak bereiken deze kinderen niet de volwassen leeftijd. De ziekte is erg onbekend bij het grote publiek. Wereldvrienden brengt daar hopelijk verandering in.

Wereldvrienden gaat over vriendschap tussen mensen en culturen over de hele wereld. We gaan terug in de tijd. Naar de voorvaderen van Joey De ziekte SMA2 bij Joey is aangetoond door middel van DNA. Hij heeft de ziekte van zijn voorvaderen. Dat is heel spijtig, maar gelukkig heeft hij ook nog mooie en goede dingen meegekregen van zijn voorvaderen. In deze productie worden vooral deze mooie en goede dingen in een creatieve, grappige en muzikale vorm op het toneel tot uiting gebracht. Terwijl de ernst van de ziekte SMA2 niet wordt vergeten. Veel culturen zullen de revue passeren. Zo komen we de Indonesische, Chinese en Arabische cultuur tegen, maar ook de Portugese, Friese en Weense cultuur.

www.theaterbenefiet.eu