Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Visio sluit verbouwingen af met grote verhuizing

visio mondial movers

Visio, eigenlijk de Koninklijke Visio, is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen en opereert vanuit een aantal vestigingen verspreid over Nederland.

Visio De Brink in het Drentse dorpje Vries is daar al sinds de vroege jaren 50 van de vorige eeuw gevestigd en beschikt er over een complex van gebouwen. Er wonen ongeveer 160 volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking of andere beperkingen, verdeeld over verschillende huizen met elk vier tot zes personen. De woningen zijn huiselijk, kleinschalig en aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners. Er is goede verlichting en de meubels hebben contrasterende kleuren.

Om de woningen helemaal van deze tijd te laten zijn is er de afgelopen maanden veel verbouwd en zelfs zijn alle wooneenheden van een extra verdieping voorzien, waardoor er veel efficiënter gebruik van de woningen kan worden gemaakt. Ook zijn er woningen gecombineerd en vergroot. Hierdoor is het mogelijk dat de huidige bewoners ook binnen het nieuwe zorgstelsel in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Omdat ook alle woningen van Visio De Brink daadwerkelijk bewoond zijn, was het verhuizen een behoorlijke uitdaging voor Mondial Oostland Verhuizingen, de regionale vestiging van Mondial Movers, de zorgverhuizer van Nederland.

Half januari was het een komen en gaan van de bekende wit-blauw-groene verhuiswagens van het verhuisbedrijf en op een zeker moment waren er meer dan 20 verhuiswagens en enige tientallen Mondial verhuizers aan de slag.

Door de prima voorbereiding is het Mondial Oostland Verhuizingen natuurlijk gelukt om deze projectverhuizing van de Koninklijke Visio tot volle tevredenheid van zowel de bewoners als medewerkers en management uit te voeren.