Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verzoek om actie 7% bijtelling

Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, heeft zijn LinkedIn-contacten volgend bericht gezonden:

Beste relatie, collega, vriend,

Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, staat voor duurzaamheid en MVO. Het is de afgelopen jaren gelukt om die kant van ons bedrijf "in schwung" te krijgen bij zowel de eigen medewerkers, de opdrachtgevers en alle andere stakeholders.In 2007 waren we een van de eerste bedrijven die totaal zijn overgeschakeld op de inzet van hybride of A+ auto’s voor ons vervoer. Bijkomend voordeel voor de medewerkers was-is de 14% bijtelling over de waarde van de auto zonder BPM. Een echte win/win/win (PPP) situatie.

Nu komen volgend jaar de eerste elektrische auto’s op de markt en die willen we graag gaan inzetten.We hebben al drie elektrische auto’s in bestelling staan en die zullen voor stadsverkeer worden ingezet. Maar we hebben ook veel km-vreters in ons landelijk opererend bedrijf en dat gaat (nog) niet goed samen met het gebruik van een elektrische auto.
Daarom zijn we ook zo blij met de komst van o.a. de Opel Ampera, de elektrische auto die – met een "aggregaat aan boord"- geschikt is om grotere afstanden te overbruggen. Kost wel wat, maar daar krijg je (hopelijk) ook wat voor.
Probleem is nu dat niet alleen de aanschafprijs van de Amperea bijna het dubbele is van de nu gebruikte hybrides, maar dat ook de bijtelling nog steeds 14% bedraagt. En dat laatste is eigenlijk erg jammer. Voor elektrische auto’s is de bijtelling gesteld op 0% (prima!), maar omdat de Ampera een hulpmotortje heeft zou het geen elektrische auto zijn en gewoon onder de 14% bijtelling vallen.

De uistoot van de Ampera (met een benzineverbruik van naar schatting zo’n 1,5 liter per 100 km) ligt zo rond de 40 gr CO2, terwijl nu de bijtellingsgrens voor 14% zo rond de 100 gr Co2 ligt.

De oplossing zou zijn om bijvoorbeeld een "superzuinige klasse" in te stellen van bijvoorbeeld 7% als de uitstoot onder de 50gr Co2 is. Dan blijven de kosten voor de medewerkers gelijk, wordt het milieu er beter van en krijgt de automobielindustrie een impuls om nog verder te gaan met de ontwikkeling van zuinige auto’s.

Om de politieke wil voor aanpassing te creeren vraag ik uw hulp. Stuur a.u.b. dit bericht door aan uw collega beinvloeders of bekenden met politieke invloed.

Ik hoop dat 2011 een leuk autojaar gaat worden met volop nieuwe modellen en mooie ontwikkelingen die rekening houden met de 3P’s.

Groet,
Tom Stuij
Algemeen Directeur Mondial Movers BV, Alblasserdam.