Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verpleeghuis Boswijk betrekt nieuwe woonlocatie

Verpleeghuis Boswijk heeft onlangs een prachtige nieuwbouwlocatie betrokken in zorgpark Voorburg in Vught. In drie dagen tijd bracht Mondial Eduard Strang Verhuizingen de 135 inwoner waaronder ook de aan bed gebonden clienten naar hun nieuwe thuis. Daarnaast zijn de kantoren en overige ondersteunende diensten verhuisd.

Het nieuwe verpleeghuis telt twaalf woningen die zijn opgebouwd rond een middenplein met veel bedrijvigheid. Elke woning biedt plek aan tien bewoners. Verpleeghuis Boswijk wil een plek zijn waar bewoners zich vertrouwd en veilig voelen. Om het veilige gevoel van de cliënten ook tijdens de verhuizing te waarborgen, kon elke bewoner met daglicht kennismaken met de nieuwe woonruimte. De bewoners zijn tussen 09.30 uur en 16.30 uur verhuisd.

Ook familie en het verpleegpersoneel zijn betrokken bij deze ingrijpende gebeurtenis. Vooraf zijn het (verplegend) personeel en de familie van de bewoners tijdens een informatiebijeenkomst voorgelicht over de op handen zijnde verhuizing. 120 familieleden lieten van zich horen. Mensgericht denken en handelen is het uitgangspunt van Verpleeghuis Boswijk. De speciaal voor de zorg opgerichte verhuisafdeling van Mondial Movers, Unit De Zorg, onderkent het belang van dit uitgangspunt. Juist bij verhuizingen in de zorg staat de mens centraal. Zowel de cliënt, hun achterban, als de medewerker.

De verhuizers van Eduard Strang kregen hulp van de Mondial verhuisbedrijven Bern. Willems (Sittard) en Vogel (Middelburg). Extra leuk was daarom de reactie op de verhuizing van Verpleeghuis Boswijk: Een behulpzaam collectief die geruisloos samenwerkte.