Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizing in verpleeg- en verzorgingstehuizen: veilige aanpak met Mondial Van der Velde

Veilig en gezond werken zijn in deze tijden cruciaal in verpleeg- en verzorgingstehuizen, zeker wanneer het gaat om de verhuizing van een inboedel van een bewoner die overleden is aan het coronavirus. Daarom heeft Mondial Van der Velde Verhuizingen een aangepaste werkwijze waarbij de verhuizers optimaal beschermd zijn en volgens protocollen werken. Op deze manier zijn er geen risico’s op verdere verspreiding van het virus.

Verpleeg- en verzorgingstehuizen

Mondial Movers is al jaren gespecialiseerd in verhuizingen in de zorgsector. Juist in deze branche, waar cliënten een uiteenlopende zorgvragen hebben, is een specifieke aanpak noodzakelijk. Tijdens de verhuizing moet er zowel op de oude als de nieuwe locatie alle benodigde zorg geleverd worden en verder moeten de verhuizers rekening houden met de omgeving waarin ze werken. Normaal gesproken worden er verhuizingen in de zorgsector uitgevoerd als er bijvoorbeeld een nieuwbouwlocatie wordt geopend, of als de huidige locatie gerenoveerd wordt en bewoners tijdelijk naar een ander adres verhuizen.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis wordt Mondial Van der Velde Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers) echter ook gevraagd om verpleeg- en verzorgingstehuizen bij te staan wanneer een cliënt is overleden aan het coronavirus. Zo heeft het verhuisbedrijf laatst bij meerdere woningen in een verpleeghuis in de Randstad de inventaris zorgvuldig ingepakt en overgebracht naar een opslaglocatie.

Protocollen

In verband met het coronavirus mochten familieleden, vanwege de richtlijnen van de overheid, namelijk niet langskomen in een verpleeghuis. Dat betekent niet alleen dat ze geen afscheid kunnen nemen van hun dierbare, maar ook dat ze na het overlijden de woning niet in mogen om de spullen op te halen. Een schrijnende situatie voor de omgeving.

Om ervoor te zorgen dat de nabestaanden bij de spullen kunnen, is ervoor gekozen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Na het ontsmetten van de woningen kon het verhuisteam langs komen. Vanuit de zorginstelling waren er beschermingsmiddelen voor de verhuizers (zoals mondkapjes, handschoenen en een beschermend pak). De verhuizers zijn geïnstrueerd over het gebruik van deze materialen en de protocollen die ervoor gelden. Zodoende konden zij de inventaris inpakken en verhuizen naar een opslaglocatie, waar de familie wel naar toe mag.

Intern verhuizen

Daarnaast heeft Mondial Van der Velde de zorginstelling geholpen met het intern verhuizen van bewoners. Op die manier heeft het verpleeghuis etages waar er gezorgd wordt voor mensen die (mogelijk) besmet zijn, en zijn er etages waar mensen verblijven die geen klachten hebben.
De verhuizers volgen bij het uitvoeren van de werkzaamheden de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat ze met maximaal twee verhuizers in een ruimte zijn en voldoende afstand houden van elkaar. Verder nemen ze uiteraard alle hygiëne maatregelen in acht. Met deze zorgvuldige werkwijze wordt de veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers gewaarborgd.

Over Mondial Movers

Mondial Van der Velde Verhuizingen maakt onderdeel van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie van 25 vestigingen in heel Nederland. Mondial Movers heeft voor haar medewerkers een speciale opleiding tot zorgverhuizer.