Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizing wegens renovatie Maastrichtse stadhuis

Mondial Centrum Verhuizingen, de Maastrichtse vestiging van Mondial Movers, heeft de aanbesteding gewonnen voor de verhuizing van het interieur van het stadhuis in Maastricht.

Verhuizing mondial movers

Het stadhuis op de Markt in Maastricht gaat een jaar dicht vanwege een noodzakelijke opknapbeurt. Burgemeester en wethouders plus een deel van de ambtenarij nemen binnenkort hun intrek in een statig pand aan de Batterijstraat in het hart van de binnenstad.

In verband met de renovatie van het oude stadhuis op de Markt dient het gehele stadhuis in februari en maart te worden ontruimd van al het meubilair, antiek, schilderijen, kunst, kristallen kronen, wandtapijten enzovoorts. Naast het inpakken en de tijdelijke verhuizing naar de Batterijstraat wordt de overige antieke inventaris opgeslagen.

Het Maastrichtse stadhuis is voor Mondial Centrum Verhuizingen bekend terrein. 20 jaar geleden heeft de verhuizer deze verhuizing ook al eens uitgevoerd en ook toen is het gehele stadhuis leeggehaald. De kennis om de kostbaarheden te verhuizen staan bij de verhuizer uit Maastricht dan ook nog fris op het netvlies. De opslag van de spullen uit het stadhuis zal plaatsvinden in het museaal klimaatdepot en alle inventaris keert na een jaar terug in het gerenoveerde stadhuis.

Mondial Centrum Verhuizingen is in de onderhandse aanbesteding als beste naar voren gekomen. De verhuizer uit Maastricht heeft in hun 75-jarige bestaan een reputatie opgebouwd in de museale  wereld. Vrij recent heeft de verhuizer nog een indrukwekkende verhuizing verzorgt van het Museum aan het Vrijthof met al zijn kunstschatten.

Om zo’n verhuizing goed te laten verlopen heeft Mondial Centrum Verhuizingen speciale Art handlers in dienst die ieder item , zoals een schilderij, beeld, kunst en antiek veilig verhuizen. Hiervoor gebruikt de verhuizer speciale verpakkingen, klimaatkisten, geklimatiseerde opslag en geconditioneerde ruimtes in de verhuiswagens, die allen voorzien zijn van een track & trace systeem.