Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Grootschalige verhuizing Radboud Universiteit

Met het samenvoegen van drie locaties van de faculteit Sociale Wetenschappen in een nieuw pand, stond er voor de Radboud Universiteit een grootschalige verhuizing op de planning. Mondial Van Dijk Verhuizingen was verantwoordelijk voor de uitvoering en ging verder dan alleen het verhuizen van de 800 werkplekken en de 4200 verhuisdozen. Zo verzorgde het verhuisbedrijf ook het cablemanagement én kregen de bureaus in het refurbish-traject een nieuw bureaublad in het kader van circulariteit.

verhuizing Radboud Universiteit

Duurzaam

Nooit eerder werd er op de Radboud Universiteit zo’n groot verhuisproject opgepakt. Dat heeft mede te maken met de ambitie om in het hele traject duurzaam te werken. In het kader daarvan was het streven om zoveel mogelijk bestaand meubilair mee te nemen naar de nieuwe locatie. Weggooien is tenslotte belastend voor het milieu. Om het meubilair geschikt te maken voor de nieuwe ruimte werd het opgeknapt door de verhuizers. “Mondial Van Dijk heeft voor ons een deel van de bestaande bureaus in het refurbish-traject opgeknapt door het bureaublad te vervangen. Datzelfde geldt voor de ladekasten, die ook een nieuw blad hebben gekregen. Op deze manier konden we een deel van het bestaande meubilair meenemen en hoefden we dit niet weg te gooien”, vertelt Jung van den Bos. Hij werkt al 20 jaar voor het vastgoedbedrijf en coördineert sinds 15 jaar de verhuizingen binnen de Radboud Universiteit vanuit het vastgoedbedrijf.
De verhuizing naar het nieuwe pand was een grootschalige operatie: vanuit drie verschillende locaties werden de werkplekken, het overige meubilair en andere materialen verhuisd.

Werkplekken verhuizen

In de periode van begin november tot de kerst waren er dagelijks 12 verhuizers aan het werk bij de Radboud Universiteit. “De grootste uitdaging bij deze verhuizing was het volume: het verhuizen van 800 werkplekken is een behoorlijk groot aantal. Daar komt bij dat Mondial Van Dijk ook verantwoordelijk was voor het af- en aansluiten van de PC’s en het cablemanagement”, aldus Van den Bos. Het verhuisbedrijf heeft speciaal opgeleide ICE-verhuizers in dienst. ICE is de afkorting voor ICT-verhuizingen, cablemanagement en ergonomisch advies. Dit betekent dat alle apparatuur correct wordt aangesloten en de bekabeling op een nette manier wordt weggewerkt met behulp van kabelklemmen, een opbouwmodule en een kunststof kabelslang. Dit zorgt voor een veilige werkplek en een nette uitstraling.
Met deze uitgebreide dienstverlening heeft Mondial Van Dijk tijdens het gehele verhuistraject voor ondersteuning gezorgd. “Een verhuizing is wat dat betreft meer dan alleen de meubels van A naar B brengen. Het was voor ons prettig dat de zaken eromheen ook werden opgepakt door het verhuisbedrijf.”