Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizing van laboratoriumtafel van 1100 kg

Het verhuizen van een laboratoriumtafel van maar liefst 1100 kg lijkt misschien in eerste instantie werk voor een bedrijf gespecialiseerd in hijsen, maar er komt veel meer bij kijken. Daarom schakelde Melles Griot BV (IDEX Optical Technologies) verhuisbedrijf Mondial Van Dijk in om deze klus veilig en beheerst uit te voeren.

Foto: MUPH Branding Photography

De laboratoriumtafel wordt gebruikt om tot op de nanometer nauwkeurig te meten en heeft een vlaktetolerantie van ± 0,1mm per m2. Met een gewicht van 1100 kg is het daarmee een grote uitdaging om deze te verplaatsen.
Melles Griot B.V. (IDEX Optical Technologies) was op zoek naar een partij voor deze bijzondere klus. “Het bezoek van de taxateur van Mondial Van Dijk Verhuizingen was doorslaggevend, het was duidelijk dat zij met verstand van zaken deze klus konden klaren”, vertelt Arnold Janssen, Quality & Logistic manager bij Melles Griot.

Precisie

Voorman Budimir vertelt hoe het team de opdracht heeft aangepakt. “Voorafgaand aan de klus hebben we goed gekeken naar de beste werkwijze. Precisie en veiligheid zijn bij dit soort klussen de belangrijkste kernwoorden. Door ter plekke een stellage te bouwen was het mogelijk het blad te lichten, de poten te verwijderen en het blad te kantelen. Van cruciaal belang was het uitlijnen van de hijsteugels om zo al het risico op torderen te vermijden.”

Deskundigheid

Vanwege de omvang en het gewicht lijkt het in eerste instantie werk voor een bedrijf gespecialiseerd in hijsen. Er komt echter veel meer bij kijken dan alleen deskundigheid op het gebied van hijsen. “Er is geen verhuizing denkbaar zonder dat er gehesen moet worden. Een tafel met deze specificaties hebben we nog niet veel gezien en doet beroep op de vindingrijkheid van onze medewerkers. Hijsen en verhuizen is een vak en wij zorgen ervoor dat onze medewerkers goed getraind zijn en in alle omstandigheden tot een passende oplossing kunnen komen”, vertelt Roel van Dijk, directeur van Mondial Van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer.

Laboratorium

“Een andere uitdaging in dit werk kwam voort uit het feit dat er gewerkt moest worden in een laboratorium. Alle materialen die je gebruikt om zo’n dergelijke opdracht uit te voeren dienen uiterst zorgvuldig schoon te zijn en geen beschadigingen achter te laten bij het verplaatsen van een grote last. We werken geregeld in cleanrooms voor allerlei verhuisopdrachten en zijn hiermee bekend.”

Meer informatie over het uitvoeren van een laboratoriumverhuizing is te vinden op www.vandijkboxmeer.nl.