Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizing kunstzinnige auto

Op donderdag 15 september 2016 heeft Mondial Baars Verhuizingen, vriendelijke verhuizer uit Haarlem, een kunstzinnige verhuizing uitgevoerd voor het Frans Hals-museum.

kunstzinnige verhuizing mondial movers verhuizer

Afgelopen maanden is de omvangrijke tentoonstelling Reiskoorts in De Hallen in Haarlem te zien geweest. Talloze voorbeelden van Nederlandse kunst uit de afgelopen honderdvijftig jaar passeerden de revue; schilderijen, schetsboeken, fotografie, films en bijzonder ruimtelijk werk.

Reiskoorts voor inspiratie

Al eeuwen lang gaan kunstenaars op reis om inspiratie op te doen. Ook Nederland kent daar voldoende voorbeelden van. Een befaamd kunstenaar doet dat natuurlijk in stijl. Zo ook Joost Conijn, een Nederlands beeldend kunstenaar en avonturier.

In de herfst van 2001 toerde hij met een houten auto door Oost-Europa en Rusland. Bijzonder aan deze auto is dat deze op gas uit een houtgasgenerator rijdt. In zijn werkt zoekt Conijn de grens op tussen kunst en technologie, mens en machine. Met zijn zelfgebouwde machines maakt hij daadwerkelijke reizen. Een verslag van de reis met de houten auto staat op Youtube.

Expositie ten einde

Nu de tentoonstelling ten einde is verhuizen de kunstzinnige items weer verder. De hulp van Mondial Baars Verhuizingen is ingeroepen om de houten auto naar de volgende bestemming te verhuizen. Een uitdagende verhuizing, omdat de auto op de 1ste verdieping tentoongesteld stond.

Mondial Baars Verhuizingen heeft in de loop der jaren veel ervaring en expertise opgedaan met het verhuizen van kunst en antiek. Deze stukken verdienen en krijgen speciale aandacht en zorg. Dit om de kans op beschadiging en blootstelling aan externe factoren zo goed als uit te sluiten.

Vermeende krachten bundelen

Nu de tentoonstelling ten einde is gekomen, moeten alle kunstobjecten verplaatst worden. Een verhuizing waar veel expertise voor nodig is.

Met behulp van twee hijskranen is er een ruime opslagcontainer omhoog getakeld naar de 1ste verdieping. Zo kon het kunstobject, met de nodige zorgvuldigheid, de container ingeduwd worden.

Heel voorzichtig is de container met de auto naar beneden getakeld en op een speciale dieplader vervoert naar het Centraal Museum in Utrecht. Daar maakt de bijzondere houten auto onderdeel uit van de vaste collectie en is er dagelijks te bewonderen.