Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Bijzonder project: verhuizing Eerste Kamer

Mondial Verhuisbedrijf Henneken heeft met een team van 22 verhuizers in drie dagen tijd de Eerste Kamer verhuisd naar een tijdelijk onderkomen. Vanwege de grootschalige renovatie van het Binnenhof verblijven de gebruikers de komende jaren op een ander adres in Den Haag. Voor het verhuisbedrijf was het een bijzonder eervol project om uit te voeren.

Het Binnenhof in Den Haag is hét centrum van de Nederlandse parlementaire democratie, waar onder andere de Eerste en de Tweede Kamer gehuisvest zijn. Deze gebouwen zijn na decennia van intensief gebruik echter toe aan een grondige renovatie. De komende jaren worden dan ook gebruikt om de technische en bouwkundige gebreken aan te pakken en om de gebouwen toekomstbestendig te maken. Voor de Eerste Kamer betekent dit dat de gebruikers vanaf maandag 23 augustus tijdelijk vanaf het Lange Voorhout en de Kazernestraat zullen werken.

Voorbereiding

In aanloop naar deze verhuizing waren de medewerkers van Mondial Henneken verantwoordelijk voor het inpakken en verhuizen van onder andere het archief en de bibliotheek. Met name dat laatste bracht de nodige uitdaging met zich mee: de bibliotheek (gevestigd op de derde en vierde etage) was niet per lift bereikbaar. Dat betekent dat de verhuizers de inventaris eerst via de draaitrap naar de tweede verdieping hebben gebracht. Vanaf daar kon het met behulp van een verhuislift in de wagen geladen worden.
Naast het inpakken heeft het verhuisteam in de voorbereiding diverse grote vergadertafels en kasten gedemonteerd zodat deze op de dag van de verhuizing direct overgebracht konden worden. In totaal werd er in drie dagen tijd zo’n 450m3 verhuisd naar de tijdelijke locatie. Hierbij werden er zes kleine verhuiswagens ingezet: het Binnenhof is tenslotte alleen bereikbaar via toegangspoorten waar een reguliere verhuiswagen niet onderdoor kan.

‘Unieke plek’

Na afloop van de verhuizing heeft het team op de tijdelijke werkplekken alle pc’s neergezet en de bekabeling bij de bureaus netjes weggewerkt (cablemanagement). Verhuisadviseur Patrick Barends kijkt met een goed gevoel terug op het project: “De Eerste Kamer is een unieke organisatie, gevestigd op een unieke plek. Het was voor ons dan ook een bijzondere verhuizing om uit te voeren.”