Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizers ronden VCA-cursus succesvol af

Afgelopen week heeft een groep van 17 verhuizers van Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer van Nederland, het examen Basisveiligheid VCA behaald!

verhuizer vca cursus basisveiligheid mondial movers

In alle vroegte verzamelen de verhuizers van Mondial Movers, Mondial TSN Groep , Mondial van Dijk Verhuizingen en Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen zich in Hardinxveld-Giessendam. In het instructielokaal in het kantoor van Vlot Holding, zijn alle basisvaardigheden besproken. Docent van deze opleiding, de heer Geert Speijers, heeft aan de hand van 14 hoofdstukken alles bijgebracht rondom het zo effectief en veilig mogelijk werken met gevaarlijke apparatuur en in (mogelijke) gevaarlijke situaties. Zo leerden de cursisten o.a. dat een ladder minimaal 1 meter boven de (dak)rand uit  moet steken.

De hele dag zijn er situaties besproken die vaak voorkomen in de werkzaamheden van de verhuizer. Omdat het gaat om een officieel erkend diploma is de dag afgesloten met het afnemen van het examen Basisveiligheid VCA. De kennis (en de oplettendheid) van de verhuizers is in 40 vragen getest. Inmiddels zijn de uitslagen bekend  en iedereen heeft het examen, met een gemiddelde van 36 punten, succesvol heeft afgerond.

VCA-examen

In het kader van het  OHSAS 18001 arbo-veiligheidsmanagementsysteem zijn alle medewerkers van Mondial Movers in het bezit van een VCA diploma. Naast operationele medewerkers, halen ook de non-operationele medewerkers van alle vestigingen het diploma zodat er bij iedereen begrip over veiligheid ontstaat. VCA staat voor; Veiligheids Checklist Aannemers en geeft iedere deelnemer inzicht in alle veiligheidsaspecten die bij operationele werkzaamheden voor kunnen komen. Er wordt ingegaan op de Arbowet, risico’s en preventies, veilig werken met gereedschappen, gevaarlijke stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Mondial Movers feliciteert:

B. Monnier

S.M.H. Messemaker

S. Dilanchian

M.J.M. Slier-van Kemenade

R.J. Buik

M. Lighaam

D.A. Huisman

A.W. Bruinsma

J. Groenendijk

P.J. van der Kooij

R.B. Uittenbogaard

A.M.C. Zwijsen

J.C. Geijtenbeek

K.T. van der Hel

A.T. van de Ven

M.J. Hermans

J.A. van Gool