Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizer gebruikt de Kunstverhuisdoos 2015

De Rotterdamse kunstenares Agnes Roothaan heeft de kunstverhuisdoos 2015 van verhuisorganisatie Mondial Movers onthuld. Het is het derde jaar dat de vriendelijke verhuizer van Nederland opdracht geeft aan een kunstenaar om een kunstverhuisdoos te ontwerpen. Eerdere kunstverhuisdozen zijn van de hand van Louike Duran (2013) en Ernest Fraaij (2014).

verhuizer kunstverhuisdoos mondial movers

Doel van de kunstverhuisdoos is te onderstrepen dat een verhuisdoos meer voor de wereld kan betekenen dan alleen een dagelijkse opbergfunctie. De kunstenaars laten de verhuisdoos een eigen verhaal vertellen. Een verhaal dat de gebruikers kan intrigeren of verbazen. Van de kunstverhuisdoos wordt een eenmalige gelimiteerde oplage gefabriceerd van 20.000 exemplaren. Deze worden verspreid via de 28 vestigingen van Mondial Movers in het hele land, zodat duizenden gebruikers de doos onder ogen krijgen. Uiteindelijk zwerven de dozen rond over de hele wereld.

Kunstenares Agnes Roothaan, samen met Marleen van der Lecq, de Art Rock Foundation vormend heeft op de doos een link gelegd met enerzijds haar bekendste project “Het Familiearchief” en anderzijds de door Mondial Movers opgerichte goede doelen stichting “De Verhuisfamilie”.

Op de kunstverhuisdoos zijn een aantal figuurtjes te zien die ook voorkomen in het uitgebreide familiearchief van Agnes. Deze figuurtjes staan hier duidelijk als voorbeeld van alle vrijwilligers en professionals die samenwerken in De Verhuisfamilie en zo zorgen dat eenzame en minvermogende burgers toch op een goede wijze verhuisd kunnen worden.

De kunstverhuisdoos 2015 is op deze manier ook gelijk een oproep om het goede doel te ondersteunen.