Portugal

Basisinformatie Portugal via Landen.net en aangevuld met eigen gegevens.

Portugal als land

Hoewel het waar is dat Portugal niet langer het Iberisch schiereiland’s best bewaarde geheim is, is het  nog steeds vrij gemakkelijk om aan de menigte te ontsnappen. Zelfs op de drukste plaatsen in de Algarve, kun je naslechts een korte busrit of een wandeling door het platteland zelden bezochte plaatsen bezoeken die nog steeds het gevoel van ontdekking geven – een gevoel dicht bij de Portugese ziel. Portugal heeft een ouderwetse charme, met middeleeuwse kastelen en perfecte schilderachtige dorpen verspreid over kronkelende kustlijnen en met bloemen bedekte heuvels.

Zonovergoten stranden zoals Cascais en Sagres bieden verleidingen van een meer ondeugende aard. De dramatische, einde-van-de-wereld kliffen, wilde duin bedekte stranden, beschermde baaien en lange, zandige eilanden van de kustlijn van Portugal hebben bezoekers en de lokale bevolking al eeuwen betoverd. Lissabon, de hoofdstad van het land, en zijn noordelijke rivaal Porto, zijn magische plaatsen voor de wandelaar. Geniet van de rivier met prachtige uitzichten, geplaveide straten en rammelende trams omlijst door indrukwekkende kathedralen.

Verhuizen naar Portugal

Wij adviseren u  aanvullende informatie over de onderstaande onderwerpen in te winnen. Informatie is op het internet ruim voorhanden.

Huisvesting

Het kopen, huren en verkopen van een huis. Daarnaast informatie over de beschikbare subsidies en de adresgegevens van belangrijke instellingen.

Scholen / onderwijs

Welke scholen zijn er? En wat zijn de regels en lestijden van deze scholen?

Nutsvoorzieningen

Informatie over gas, water, licht, elektra, telefonie, televisie en internet. Daarnaast ook de contactgegevens van de aanbieders vermeld.

Sociale voorzieningen

Zaken als pensioen, uitkering, kinderbijslag en subsidies plus de adresgegevens van belangrijke instanties.

Verzekeringen

Informatie over de verschillende soorten verzekeringen zoals ziektekosten, aansprakelijkheid, auto, boot en meer. Tevens de adresgegevens van verzekeraars.

Belastingen

Welke belastingen moet u betalen? Informatie over wegenbelasting, inkomstenbelasting en meer. Een overzicht van de instanties waar u mee te maken krijgt.

Invoeren

Wat mag u allemaal invoeren? Informatie over het invoeren van vrije goederen, motorvoertuigen, dieren, planten en uitzonderingen.