Frankrijk

Basisinformatie Frankrijk via Landen.net en aangevuld met eigen gegevens.

Frankrijk als land

Frankrijk is een land in West-Europa met een zeer hoog welvaartsniveau en vooruitstrevende ideeën op het gebied van industrie en technologie. Tot Frankrijk behoren ook een aantal overzeese gebieden zoals Réunion, Martinique en Frans Guyana.

Frankrijk is voor Nederlandse en Belgische toeristen één van de populairste vakantiebestemmingen. Door de grote variatie aan bezienswaardigheden en mogelijkheden die het land biedt komen er het hele jaar door toeristen naar Frankrijk. Voor Amerikanen die Europa bezoeken is Frankrijk de absolute topper, vooral de hoofdstad Parijs ontbreekt zelden binnen het reisschema van Amerikaanse toeristen.
De term ‘leven als een God in Frankrijk’ is iets wat je nog steeds regelmatig hoort. Voor velen is het emigreren naar Frankrijk een droom die niet zelden uitloopt op een nachtmerrie als men de droom probeert werkelijkheid te maken. Andere regels, andere wetten en een soms zeer eigenwijze manier van werken vormen voor een redelijk grote groep emigranten de obstakels die men dient te trotseren.

Frankrijk is een land met een zeer eigen cultuur, waar de Fransen dan ook zeer trots op zijn. De term chauvinisme wordt al snel gekoppeld aan Frankrijk en haar bevolking. Wie objectief kijkt ziet dat het land in vergelijking tot veel andere landen inderdaad een zeer eigen identiteit heeft waar men al eeuwenlang voor strijdt. Dat zie je onder andere terug in de bioscopen waar de Franse filmindustrie prominent aanwezig is, de Franse wegen die vooral gevuld zijn met Franse automerken en de Franse winkels waar het vooral de mooie Franse producten zijn die nog steeds de boventoon voeren.

Verhuizen naar Frankrijk

Wij adviseren u  aanvullende informatie over de onderstaande onderwerpen in te winnen. Informatie is op het internet ruim voorhanden.

Huisvesting

Het kopen, huren en verkopen van een huis. Daarnaast informatie over de beschikbare subsidies en de adresgegevens van belangrijke instellingen.

Scholen / onderwijs

Welke scholen zijn er? En wat zijn de regels en lestijden van deze scholen?

Nutsvoorzieningen

Informatie over gas, water, licht, elektra, telefonie, televisie en internet. Daarnaast ook de contactgegevens van de aanbieders vermeld.

Sociale voorzieningen

Zaken als pensioen, uitkering, kinderbijslag en subsidies plus de adresgegevens van belangrijke instanties.

Verzekeringen

Informatie over de verschillende soorten verzekeringen zoals ziektekosten, aansprakelijkheid, auto, boot en meer. Tevens de adresgegevens van verzekeraars.

Belastingen

Welke belastingen moet u in Frankrijk betalen? Informatie over wegenbelasting, inkomstenbelasting en meer. Een overzicht van de instanties waar u mee te maken krijgt.

Invoeren

Wat mag u allemaal invoeren? Informatie over het invoeren van vrije goederen, motorvoertuigen, dieren, planten en uitzonderingen.