Engeland

Basisinformatie Engeland via Landen.net en aangevuld met eigen gegevens.

Engeland (Verenigd Koninkrijk) als land

– de volledige benaming is “Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittanië en Noord-Ierland”. De vier gebieden die tot het Verenigd Koninkrijk horen zijn: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland
– dit land in West-Europa is gelegen tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan
– het Verenigd Koninkrijk heeft nogal wat Britse overzeese gebieden, die onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk vallen: Anguilla, Bermuda, Brits Antarctisch Territorium, Britse Maagdeneilanden, Brits Territorium in de Indische Oceaan, Kaaimaneilanden, Falklandeilanden, Gibraltar, Montserrat, Pitcairneilanden, Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha, Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia, Turks- en Caicoseilanden, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden
– het Verenigd Koninkrijk is weliswaar lid van de EU, maar heeft niet de Euro als betaalmiddel. Dit is nog steeds de Pound Sterling. Net zoals Denemarken en Zweden, heeft het Verenigd Koninkrijk er voor gekozen om voorlopig buiten de Economische en Monetaire Unie te blijven. Deze EMU staat voor het harmoniseren van de economische politiek binnen de Europese Unie
– de inmiddels overleden prinses Diana (prinses of Wales) is de moeder van Prins William en Prins Harry. Zij was de eerste echtgenoot van de Britse kroonprins Charles. Na een huwelijk van 15, waarvan ze ongeveer een vier jaar al apart leefden van elkaar, volgde er een scheiding die overal in de media te volgen was. Op 31 augustus 1997 is zij door een auto ongeluk om het leven gekomen in een tunnel in Parijs. Nog altijd zijn er volop speculaties en samenzweringstheorieën over dit ongeluk. De rouwperiode in het Verenigd Koninkrijk was groots en had een grote impact op het publiek in met name Londen. Zeker 6 miljoen mensen waren getuige van de begrafenisplechtigheden op 6 september 1997. Haar graf is midden op een eiland van een meer op het landgoed van haar broer in Althorp

Verhuizen naar Engeland

Wij adviseren u  aanvullende informatie over de onderstaande onderwerpen in te winnen. Informatie is op het internet ruim voorhanden.

Huisvesting

Het kopen, huren en verkopen van een huis. Daarnaast informatie over de beschikbare subsidies en de adresgegevens van belangrijke instellingen.

Scholen / onderwijs

Welke scholen zijn er? En wat zijn de regels en lestijden van deze scholen?

Nutsvoorzieningen

Informatie over gas, water, licht, elektra, telefonie, televisie en internet. Daarnaast ook de contactgegevens van de aanbieders vermeld.

Sociale voorzieningen

Zaken als pensioen, uitkering, kinderbijslag en subsidies plus de adresgegevens van belangrijke instanties.

Verzekeringen

Informatie over de verschillende soorten verzekeringen zoals ziektekosten, aansprakelijkheid, auto, boot en meer. Tevens de adresgegevens van verzekeraars.

Belastingen

Welke belastingen moet u betalen? Informatie over wegenbelasting, inkomstenbelasting en meer. Een overzicht van de instanties waar u mee te maken krijgt.

Invoeren

Wat mag u allemaal invoeren? Informatie over het invoeren van vrije goederen, motorvoertuigen, dieren, planten en uitzonderingen.