Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuizen met kinderen: één groot avontuur

Verhuizen is het mooiste vak van de wereld! Dat weten de medewerkers van Mondial Movers maar al te goed. Met onze familiebedrijven die tientallen, en soms al meer dan honderd jaar bestaan, zijn de mooiste verhalen te vertellen. Elke maand lichten we een verhaal uit in de rubriek: ‘Verhalen uit de oude verhuisdoos’. In deze eerste aflevering vertelt medewerker Mathijs Keukelaar over het grootste avontuur: verhuizen met een gezin.

verhuizen met kinderen

Een verhuizing is voor veel mensen al een stressvolle periode. Maar hoe bereid je je kinderen voor op een aanstaande verhuizing? Als alles verandert, en kinderen straks moeten wennen aan een nieuwe leefomgeving en een nieuwe school? Mathijs Keukelaar van Mondial Eduard Strang Verhuizingen heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de (internationale) verhuisbranche. Daarnaast is hij tijdens zijn jeugd een paar keer verhuisd en weet hij als geen ander hoe het voelt om zo’n grote verandering in je leven mee te maken.

Rondleiding verhuisbedrijf

“Ik kom al jaren bij gezinnen over de vloer die plannen hebben om te verhuizen. Mede door de ervaring uit mijn jeugd vind ik het belangrijk om veel aandacht te geven aan kinderen. Ik probeer op een simpele manier de ouders uit te leggen hoe makkelijk het is om ze voor te bereiden”, vertelt Mathijs.
Hij nodigt bijvoorbeeld het hele gezin uit om een keer langs te komen bij het verhuisbedrijf in Vught. “Tijdens een rondleiding kunnen ze de verhuiswagens zien, een kijkje nemen in de opslagloodsen en krijgen ze een speciale verhuisdoos mee. Voor de jonge kinderen hebben we bovendien een verhuisdiploma. Een bezoek aan ons bedrijf lijkt iets heel kleins, maar het blijkt vaak een grotere impact te hebben dan de meeste mensen zouden verwachten.”

Opgroeien in Blijdorp

Mathijs weet als geen ander hoe spannend een verhuizing kan zijn voor kinderen en hoe belangrijk het daarom is om hen te betrekken bij de verhuizing. Als kind groeide hij op in Rotterdam, op slechts 250 meter afstand van Diergaarde Blijdorp. Mathijs en zijn broertje Pepijn waren logischerwijs vaste bezoekers van de dierentuin. “Dit is dé plek waar ik samen met mijn broertje ben opgegroeid: meerdere keren per week waren we hier wel te vinden. Vooral vanwege de fantastische speeltuin, maar ook om de dieren, zoals die malle pinguïns, te bezoeken.”

Op zijn negende besloten zijn ouders vanuit de drukke stad te verhuizen naar het rustige Berkel en Rodenrijs. Hoewel hij daar in eerste instantie tegen op zag, bewaart hij mooie herinneringen aan het verhuisbedrijf dat de inboedel van de familie Keukelaar overbracht naar het nieuwe adres. “Het is me altijd bij gebleven dat wij op de dag van de verhuizing mee mochten rijden in de verhuiswagen, achterop de bank bij de verhuizers. De rit in deze, in mijn ogen gigantische wagen, gevuld met grote mannen die heel veel rookten (de rookvrije generatie was er toen nog niet). Dat wij op deze manier bij de verhuizing betrokken werden, was best bijzonder, zeker voor die tijd. Maar verhuizers zijn mensen-mensen, hardwerkende mannen met gevoel. Dus die twee kleine mannen mochten er gewoon bij zijn. Alle lof dus voor dit bedrijf.”

Fijne omgeving

Op zijn vijftiende verhuisde het gezin naar Brabant, tot groot ongenoegen van Mathijs. “Als puber vond ik het in eerste instantie verschrikkelijk om weg te gaan uit Berkel en Rodenrijs en om al mijn vrienden achter te laten.” Gelukkig integreerde Mathijs al snel in het Brabantse leven. Na de middelbare schooltijd volgde een periode met veel verhuizingen. “Maar sinds ik getrouwd ben en we een gezin hebben, wonen we toch alweer meer dan twaalf jaar in dezelfde woning. We wonen in een hele fijne omgeving en het leven hier bevalt me prima. Ik zou hier nooit meer weg willen.”

verhuizen met kinderen