Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuisfamilie ontvangt eerste cheque Meesterbeurs Drechtsteden

Op donderdag 4 februari ontving Sheila Kloppert, kwartiermaker bij Stichting De Verhuisfamilie, uit handen van Peter Verheij, lid van het Drechtstedenbestuur en wethouder werk en inkomen bij gemeente Alblasserdam, de eerste Meesterbeurs van de Drechtsteden.

Verhuisfamilie Meesterbeurs

Op het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam, oprichter en sponsor van De Verhuisfamilie, kwamen Sheila Kloppert, De Sociale Dienst Drechtsteden, De Meesterbeurs en wethouder Peter Verheij te samen om symbolisch de eerste Meesterbeurs-cheque en bloemen te overhandigen.

Wethouder Verheij: “De Meesterbeurs biedt creatieve oplossingen om mensen snel op de arbeidsmarkt actief te laten zijn. Met de Meesterbeurs verlaag je de drempel voor werkgevers en daarnaast bied je deze groep werkzoekenden ook de kans om de ervaring die ze in het verleden hebben opgedaan in een nieuwe omgeving te laten zien en op die manier aan het werk te kunnen. Wethouder Verheij wenst Sheila Kloppert veel geluk en werkervaring bij De Verhuisfamilie en bedankt Tom Stuij, algemeen directeur van Mondial Movers, voor de geboden kans”.

Sheila Kloppert is trots dat zij, met behulp van de allereerste Meesterbeurs binnen de Drechtsteden, als kwartiermaker werkzaam is bij De Verhuisfamilie. De eerste weken zijn haar al goed bevallen en Sheila heeft al goed overzicht van de werkzaamheden binnen De Verhuisfamilie.

De Verhuisfamilie

De Verhuisfamilie maakt gebruik van de kennis, kunde en levenservaring van Sheila om verder uit te groeien en meer mensen te kunnen helpen. Sheila is door de Meesterbeurs in staat om zich verder te ontwikkelen tot een all-round medewerkster, passend binnen de huidige standaard van werken.

Om te kijken naar de mogelijkheden om De Verhuisfamilie te laten groeien, brengt Sheila het huidige netwerk van verhuisbedrijven en vrijwilligersorganisaties in kaart. Juist dit netwerk maakt het mogelijk om zoveel mogelijk aanvragen te kunnen uitvoeren en voldoende ondersteuning te bieden bij alle zaken die komen kijken bij een verhuizing. Het netwerk van verhuisbedrijven en vrijwilligersorganisaties creëert een ‘familie’ van vrijwilligers en professionals voor de cliënten van De Verhuisfamilie. Op deze manier maakt De Verhuisfamilie het mogelijk een verhuizing voor de minder bedeelde medemens zonder sociaal vangnet toch uit te voeren.

Kans om competenties te tonen

De Meesterbeurs is een landelijk instrument dat 50-plussers weer een kans biedt op de arbeidsmarkt. Met de Meesterbeurs kunnen zij zes maanden aan de slag bij een werkgever naar keuze. Het geeft hen de kans om hun kwaliteiten en vaardigheden te laten zien, en om nieuwe werkervaring op te doen. De deelnemer behoudt gedurende het traject de uitkering en ontvangt daarbovenop na afloop een eenmalige vergoeding van maximaal € 900,- van de werkgever. De Meesterbeurs biedt de 50-plusser een nieuwe start op de arbeidsmarkt, waardoor zij opnieuw meester worden van hun loopbaan.