Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuisdoos met uniek ontwerp

Tijdens de jaarvergadering van verhuisorganisatie Mondial Movers, op 15 april ’16 in Alkmaar, mocht beeldend kunstenaar Henk de Bont, samen met directeur Tom Stuij, de kunstverhuisdoos 2016 van de verhuisorganisatie onthullen.

ontwerp kunstverhuisdoos mondial movers

Al vanaf 2013 mag ieder jaar een bevlogen kunstenaar de kunstverhuisdoos van Mondial Movers ontwerpen en Henk is dus de vierde in een rij die zich waarschijnlijk nog jaren kan voortzetten.

Henk de Bont is beeldend kunstenaar en maakt tekeningen, zeefdrukken strips en cartoons. Studeerde in 1977 af aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam. Zijn tekeningen en zeefdrukken hebben een cartoonachtige stijl: krachtige, zwarte lijnen met af en toe één kleur. De kunstenaar is gevraagd zijn impressie over verhuizen met Mondial Movers weer te geven inde kunstverhuisdoos voor het jaar 2016. Dit heeft geresulteerd in een prachtig ontwerp dat door de gebruikers, van over de hele wereld, zal worden beoordeeld.

Van de kunstverhuisdoos wordt een eenmalige gelimiteerde oplage gefabriceerd van 20.000 exemplaren. Deze worden verspreid via de 28 verhuisbedrijven van Mondial Movers in het hele land, zodat duizenden de doos onder ogen krijgen. De kunstverhuisdoos is gebaseerd op het gebruik van steeds wisselende etiketten op wijnflessen, waarbij de gerenommeerde wijnhuizen ook gebruik maken van kunstenaars om de alledaagse etiketten te upgraden naar unieke exemplaren.

De kunstverhuisdoos wordt bij verhuizingen “normaal” gebruikt, dus iedereen kan zo’n speciale doos tegenkomen als de Mondial Movers verhuizers een verhuizing aan het uitvoeren zijn. En het leuke aan het ontwerp van 2016, de kunstverhuisdoos kan naar eigen “smaak” ingekleurd worden.

Benieuwd naar meer werk van Henk de Bont, bekijk zijn werk hier. Naast kunstenaar is Henk de Bont ook singer-songwriter en zingt hij, onder eigen begeleiding op de gitaar, Nederlandstalige popsongs.