Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Van zorgverhuizer tot muziektherapeut

Rob Meulepas van Mondial van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer

Tijdens het verhuizen achter je passie komen. Dat gebeurde Rob Meulepas van Mondial van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer. Na tien jaar werkzaam te zijn als (zorg)verhuizer verruilt hij de verhuiswereld in om te gaan werken als muziektherapeut en volgt daarvoor een deeltijd hbo-opleiding. Mondial van Dijk Verhuizingen heeft Rob de afgelopen jaren veel ruimte gegeven om zijn droom na te jagen. Op 21 december was zijn laatste werkdag bij Mondial van Dijk Verhuizingen.

Per toeval kwam Rob op het idee om de opleiding tot muziektherapeut te volgen. Rob heeft bij Mondial van Dijk Verhuizingen veel zorgverhuizingen uitgevoerd. Tijdens een van die verhuizingen raakte Rob in gesprek met een medewerker van de organisatie Aksent. De vraag kwam of Rob interesse had om gitaarles te geven aan kinderen met een vorm van autisme. Voor deze kinderen sluit reguliere muziekles vaak niet zo goed aan. Met veel plezier geeft Rob nu in zijn vrije tijd gitaarlessen. Om muziek te combineren met zorg ontstond het idee om een opleiding voor muziektherapeut te gaan volgen.

Omdat Rob veel zorginstellingen van binnen heeft gezien tijdens zijn verhuiswerkzaamheden, heeft hij ondervonden dat er behoefte is aan muziektherapie. Op dit moment zit Rob in het derde jaar van zijn studie. Zijn stage die hij momenteel loopt bij De Zorggroep in Venlo is bijna afgerond. Inmiddels heeft hij te horen gekregen dat hij voor 12 uren in de week mag beginnen als muziektherapeut. Hij hoopt in de toekomst veel mensen te inspireren met de muziektherapie. De therapie zorgt voor een positieve gemoedstoestand en beleving bij de mensen. Waar de voordeur voor normale communicatie gesloten blijft, vindt de muziek altijd een achterom!

Mondial Movers wenst Rob veel succes met het afronden van zijn studie en bedankt hem voor de inzet van afgelopen tien jaar.