Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Van energielabel E naar A+ in dertig dagen

In een maand een volledig energievriendelijke nieuwe woning? Het overkomt een bewoonster van een rijtjeswoning aan de Gabrielstraat in Ursem. Zij gaat de uitdaging aan en staat haar woning vol vertrouwen af. In september 2010 gaat de pilot van start. Op de fundering en de meterkast na zal de volledige woning worden ‘uitgezaagd’ en een nieuw zuinig exemplaar worden ingeschoven. Het gedurfde nieuwe bouwconcept ontwikkeld door Mulder Obdam maakt het mogelijk om binnen een maand een woning volledig te renoveren en te verduurzamen voor slechts 66.000 euro exclusief btw.

De look van de rijtjeswoning blijft bewaard. De woning wordt voorzien van een voorgevel van kunsthars die er hetzelfde uitziet als de gemetselde gevels van de buurwoningen. Het kunsthars gaat tevens langer mee.

Zonne-energie en warmtekracht koppeling
Mulder Opdam biedt woningcorporaties ook een nog duurzamere variant aan. Voor een meerprijs van 8.000 euro exclusief btw worden de inschuifwoningen voorzien van zonnepanelen en een warmtekracht koppeling. Door het aanbrengen van een warmtepomp in de grond wordt het klimaat in de woning beheersbaar. Overbodige warmte wordt in de zomer door de pomp opgeslagen en koude lucht wordt het huis ingezonden. In de winter put de pomp de opgeslagen warmte weer het huis in en slaat de koude lucht op. De zonnepanelen op het dak maken het huis klimaatneutraal.

Betrokken
Mulder Obdam werkt bij de realisatie van de Inschuifwoning samen met 9 andere bedrijven. Mondial Aad de Wit verhuizingen uit Castricum verzorgt de verhuizingen en is daardoor van het begin tot het eind bij het project betrokken. Zij verhuizen ook de bewoonster uit Ursem naar een tijdelijke woning, nemen haar inboedel in opslag en zetten alles weer op zijn plek in de nieuwe woning.