Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

UITGELICHT: samenwerking KPN Facilities en Mondial Movers

Mondial Movers is al jaren het vaste aanspreekpunt voor verhuizingen bij KPN. Het bedrijf heeft vestigingen in heel Nederland, wat de nodige interne en externe verhuisbewegingen met zich meebrengt. Dit komt niet alleen door de ontwikkeling van de dienstverlening, maar ook door het feit dat de visie op de ideale kantooromgeving door de jaren heen verandert. “Wij werken al jaren naar alle tevredenheid samen met Mondial Movers: het is een partij met wie wij snel kunnen schakelen.”

Mondial Movers verzorgt zakelijke verhuizingen voor KPN Facilities
Leon Taal, projectleider bij KPN Facilities.

Aan het woord is Leon Taal, werkzaam als projectleider bij KPN Facilities. Vanuit het iconische KPN-gebouw in Rotterdam-Zuid vertelt hij over zijn eerste kennismaking met het bedrijf. “Na mijn studie facility management begon ik in 1999, via een uitzendbureau, bij het facilitair servicepunt van KPN. Dit was een leuke tijd waarin ik meteen merkte hoe afwisselend het werk is: geen dag is hetzelfde”, blikt hij terug op zijn beginperiode. In maart 2000 trad hij dan ook in dienst bij KPN. Destijds vormde Den Haag de uitvalsbasis: in de Hofstad waren meer dan 25 panden te vinden. Voor de verhuizingen werd er gekozen om samen te werken met het Haagse verhuisbedrijf Mondial Van der Velde Verhuizingen. Door de jaren heen begon het werkgebied van Leon zich steeds verder uit te breiden, omdat KPN vestigingen door het hele land heeft, waaronder in Groningen, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam.

Duurzaamheid

Sinds een aantal jaar krijgt KPN vanuit Yask ondersteuning op het gebied van facility management. Yask heeft een contract met Mondial Movers en zodoende worden de verhuiswerkzaamheden voor KPN Facilities door de Mondial verhuisbedrijven uitgevoerd. Een belangrijke reden van Yask om voor Mondial Movers te kiezen is het feit dat beide organisaties sociaal ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich inzetten voor de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
Daarnaast is het prettig dat Mondial Movers een landelijke verhuisorganisatie is, zodat de verhuizingen in heel Nederland opgepakt kunnen worden. De klant is er op die manier van verzekerd dat de kwaliteit van dienstverlening overal hetzelfde is. Naast de verhuizingen die uitgevoerd worden, zijn er ook in het hele land opslagfaciliteiten.

Interne verhuizingen

De Mondial verhuisbedrijven worden gevraagd voor uiteenlopende projecten. Dat kon vroeger bijvoorbeeld gaan om een grote verhuizing van 3000 werkplekken: destijds had iedere medewerker een vaste werkplek met een vaste telefoonaansluiting. Maar door de jaren heen heeft de traditionele kantooromgeving plaats gemaakt voor het ‘nieuwe werken’. Er werd gekozen voor een flexibele werkwijze. Het gevolg is dat de kantoorpanden daar ook op ingericht moeten worden. Ook bij de interne verhuizingen die het gevolg zijn van een herinrichting of verbouwing worden de Mondial verhuisbedrijven ingeschakeld.

Snel schakelen

“We hebben een groot aantal locaties en dan is het voor mij prettig om snel te kunnen schakelen met de voorman van het verhuisbedrijf. Ik kan niet overal tegelijk zijn en daarom is het fijn dat hij meedenkt en alles goed afstemt: niet alleen met mij, maar ook met andere leveranciers die op dat moment aan het werk zijn.” Vaak zijn er in een periode van een verhuizing ook andere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld door een stoffeerder. Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om met de leveranciers onderling goed te communiceren. “Het is een meerwaarde dat er op operationeel niveau meegedacht wordt: daardoor kunnen projecten soepel doorlopen”, aldus Leon. Na 20 jaar is hij nog altijd tevreden over de samenwerking met de verhuisorganisatie. “De communicatie verloopt prettig en we zijn zeer tevreden over de dienstverlening.”

Mondial Movers verzorgt interne en externe verhuizingen voor KPN Facilities.