Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Eduard Strang geeft spullen tweede leven

Een verhuizing is voor veel mensen een stressvolle periode. Zeker als men (noodgedwongen) kleiner gaat wonen en niet alle spullen mee kan nemen naar het nieuwe adres. Afscheid nemen kan dan moeilijk zijn. Om te voorkomen dat er onnodig spullen worden weggegooid, werkt verhuisbedrijf Mondial Eduard Strang samen met de Vincentiusvereniging in Vught. Hiermee krijgen de spullen een tweede leven én wordt de opbrengst gebruikt om goede doelen te steunen.

tweede leven

Peter en Eduard Strang ontvangen uit handen van Jan Slegers, de voorzitter van de Vincentiusvereniging, de oorkonde voor bijzondere hulp, betrokkenheid en inzet. Foto: Hans van der Velden / Het Klaverblad

De verhuisspecialisten van Mondial Eduard Strang zien in de praktijk regelmatig dat klanten niet de gehele inboedel mee kunnen nemen omdat de nieuwe woning kleiner is. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die gaan samenwonen of om ouderen die van een ruime woning naar een appartement verhuizen. “Vaak hebben mensen door de jaren heen veel spullen verzameld (of gekregen) die voor hen waardevol zijn. Als je dan ineens een stuk kleiner gaat wonen, lopen ze tegen het probleem aan dat ze lang niet alles mee kunnen nemen. Voor klanten is het moeite om afstand te nemen”, vertelt Mathijs Keukelaar van Mondial Eduard Strang Verhuizingen uit Vught.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het verhuisbedrijf helpt mensen niet alleen praktisch met de verhuizing, maar denkt ook mee over dit soort vraagstukken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Mondial Eduard Strang van belang en vanuit die gedachte wordt geprobeerd om zoveel mogelijk overtollige huisraad een tweede leven te geven. Het is immers zonde om van alles weg te moeten gooien, zeker als het nog in goede staat verkeert. Bovendien merken ze dat het de pijn ook verzacht bij klanten, in de wetenschap dat ze iemand anders blij maken met de spullen.
“Wij brengen de items op verzoek van de klant naar de Vincentiusvereniging. Zij verkopen het door en gebruiken de opbrengst voor allerlei goede doelen. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten.”

Opbrengst voor goed doel

De Vincentiusvereniging heeft vestigingen door het hele land, waaronder in Vught, en zet zich in voor mensen die in armoede leven. Zo verzorgt ze onder meer vakanties voor gezinnen die normaal nooit weg kunnen en regelt ze hulppakketten voor gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Daarnaast hebben ze nog tal van projecten om kwetsbare mensen een steuntje in de rug te bieden.
Mondial Eduard Strang ondersteunt het goede werk van de vereniging al jaren. Zo leent het bedrijf materialen uit en stelt ze ruimtes ter beschikking voor onder meer de kringloopwinkel en de kerstpakkettenactie. Als dank heeft de vereniging onlangs een unieke oorkonde uitgereikt aan eigenaar Peter Strang en zijn neef Eduard. Peter is vorig jaar 70 geworden en Eduard 50. Deze verjaardagen vormden een mooie aanleiding om beide heren in het zonnetje te zetten. Het certificaat dat zij ontvingen van voorzitter Jan Slegers en vicevoorzitter Joseph Verzandvoort wordt alleen uitgereikt aan vrienden van de stichting die zich regelmatig belangeloos inzetten.