Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Transitie op Prinsjesdag 2014

Prinsjesdagbijeenkomst in teken van transitie

Transitie-SMO-Directie

Algemeen Directeur Hendrik Halbe van SMO ( Stichting Maatschappij en Onderneming) mocht een vijftigtal ondernemers en betrokkenen bij duurzaamheid (waaronder Tom Stuij van Mondial Movers) van harte welkom heten op de door SMO georganiseerde speciale Prinsjesdagbijeenkomst.

Gouden Koets

Ieder jaar, op Prinsjesdag, organiseert SMO een bijeenkomst met als doel om de discussie tussen belanghebbenden over maatschappelijke onderwerpen te bevorderen. Leuk detail is dat, doordat het kantoor van SMO gelegen is aan het Lange Voorhout, ook de koninklijke stoet ( incl. de Gouden Koets) bekeken kan worden vanachter de ramen en het balkon.

Transitie

Transitie was het onderwerp dat dit jaar uitvoerig aan de orde kwam, zowel transitie in de maatschappij, als bij bedrijven en de overheid. Transitie gekoppeld natuurlijk aan de duurzaamheidsgedachte die, naar velen verwachten, uiteindelijk onze maatschappij ten goede zal komen.

140919SMO-Transitie

Sprekers als Prof. dr. Derk Loorbach en Prof. dr. ir. Jan Rotmans , Cees Oudshoorn  en Marga Hoek zijn uitvoerig aan bod gekomen. Duidelijk was wel dat voor echte transitie nog heel wat stappen te maken zijn. Marga Hoek belichtte, vanuit de Groene Zaak, dat er ook al veel zaken goed gaan, dat het een kwestie is van beleid en dat zo natuurlijk mogelijk de transitie naar een andersoortig bedrijfsleven gemaakt kan worden.

Rijnlands zakenmodel

Mondial Movers is, als verhuisbedrijf, al jaren geleden gestart om los te komen van de “oude wijze” van denken en werken. Gelukkig hebben we de voorsprong dat de bedrijfsvoering gebaseerd is op het Rijnlands zakenmodel, waar vakmanschap en continuïteit vooraan staan en korte termijn financieel gewin geen hoofdzaak is.