Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Terugblik Mondial Movers Foundation op eerste jaar

Het bestuur van de Mondial Movers Foundation kijkt met een trots gevoel terug op het eerste jaar. In het hele land zijn er honderden Speelgoededoelendozen uitgereikt aan goede doelen en voor de Verhuisfamilie worden er regelmatig verhuizingen uitgevoerd. Daarnaast zijn we gestart met het organiseren van activiteiten bij zorginstellingen. De Foundation werd in 2020 opgericht door Mondial Movers met als doel om armoede en eenzaamheid te bestrijden. Dit doen we vanuit onze eigen expertise als verhuisbedrijf.

Verhuisfamilie

De Verhuisfamilie is er speciaal voor mensen die noodgedwongen moeten verhuizen (bijvoorbeeld naar een rolstoelvriendelijke woning), maar zelf niet de financiële middelen en het sociale netwerk hebben om dit te regelen. Het organiseren van een verhuizing kan in zo’n situatie een bijna onmogelijke opgave zijn. Op deze momenten kan er (door een hulpverlener) een aanvraag worden ingediend voor ondersteuning vanuit de Verhuisfamilie. Deze ‘familie’ wordt gevormd door Erkende Verhuisbedrijven (zoals de Mondial verhuisbedrijven) en de stichting Present (een landelijke vrijwilligersorganisatie). De vrijwilligers zorgen er van tevoren voor dat de inboedel is ingepakt, zodat het verhuisbedrijf meteen aan de slag kan. De afgelopen maanden zijn er diverse verhuizingen uitgevoerd, onder meer door Mondial Veldhoen en Mondial Kattenberg Verhuizingen. Marleen Kragt, coördinator van de lokale Present-afdeling, blikt met een goed gevoel terug op de samenwerking. “Als wij dit zelf hadden moeten doen met een aanhangwagen, dan waren we een paar dagen bezig geweest. We zijn dan ook heel dankbaar voor alle hulp vanuit de Verhuisfamilie: het was goed georganiseerd en de verhuizers zijn snel en accuraat te werk gegaan.”

Speelgoededoelendoos

Naast de Verhuisfamilie richt de Foundation zich ook op het inzamelen van speelgoed. De Mondial verhuisbedrijven zamelen zowel bij particuliere en zakelijke klanten (zoals basisscholen) speelgoed in met de unieke Speelgoededoelendoos.
Het speelgoed komt via diverse organisaties (zoals de Voedselbank en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers) terecht bij kinderen die opgroeien in armoede. Daarnaast ondersteunt de Foundation lokale Speelgoedbanken. Zo heeft Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen uit Delft bijvoorbeeld tientallen dozen met speelgoed geschonken aan de Speelgoedbank in die gemeente. “We zijn als bestuur blij verrast met alle steun die we krijgen”, vertelt bestuurslid Hans Nieuwpoort van de Speelgoedbank Delft. “We hebben nu al meer speelgoed mogen ontvangen dan we hadden verwacht.”

Activiteit zorginstelling

Tot slot richt de Mondial Movers Foundation zich op het bestrijden van eenzaamheid. In het kader daarvan werken we samen met theatermaker Henk Vlot. Zijn voorstelling ZEEM is interactief en volledig afgestemd op de doelgroep van de zorginstelling. Als miMakker Tobi komt hij langs in de tuin van de woongroep om op geheel eigen wijze de ramen te zemen. Henk heeft jarenlange ervaring als theatermaker op locatie en weet hoe hij de doelgroep kan raken.

Heeft uw zorginstelling interesse in een bezoek van miMakker Tobi? Laat het ons weten via [email protected].

Meer informatie is te vinden op www.mondialmoversfoundation.nl

Mondial Movers Foundation

De activiteiten voor de Foundation passen binnen het mvo-beleid van Mondial Movers.